Vanaf zaterdag 10 december staat de regionale Omroep West weer een week lang in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Elke dag gaan presentatoren naar een andere locatie in de regio om ter plekke lang houdbare levensmiddelen in te zamelen. Op vrijdag 16 december bij Gouda bij Kaarslicht staan Fred Zuiderwijk en Jet Sol van 10 tot 14u00 in het centrum van de stad met hun ‘Krat van Fortuin’.

Alweer voor het derde achtereenvolgende jaar zamelt Omroep West in december, samen met luisteraars, kijkers en webbezoekers in de hele regio lang houdbare levensmiddelen in voor alle gezinnen die in het noordelijk deel van Zuid-Holland afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dat zijn zo’n 4.500 gezinnen, veelal met minderjarige kinderen.

Vorig jaar werden er ruim 133.000 levensmiddelen ingezameld en natuurlijk hoopt de omroep dat aantal in 2016 te overtreffen. Alle goederen die na het vullen van de kerstpakketten ‘over’ zijn, gaan direct de algemene voorraad van de Voedselbanken in. Hierdoor draagt de actie ook in 2017 nog bij aan goed gevulde weekpakketten. De actie richt zich op 10 categorieën levensmiddelen, waarvan uiteindelijk uit elke categorie minimaal 1 product in de kerstpakketten komt.

Zelf doneren?
Zelf meedoen aan de actie is makkelijk! Doneren kan in alle Hoogvliet supermarkten, of bij de studio van Omroep West. Maar er zijn ook heel veel andere inleverpunten zoals, de Uithof, diverse scholen en verenigingen. Kijk voor alle punten op www.omroepwest.nl/voedselbank. Ook trekt Omroep West elke dag de regio in met een mobiel inleverpunt in de vorm van een grote opblaasbare voedselbank. Met name duo Fred en Jet zal hierbij aanwezig zijn. Middels een leuk spel met en rad gaan ze proberen de voedselstapel nog hoger te maken iedereen die komt doneren maakt elke dag kans op 4 kaarten voor het Kerstcircus in Den Haag. Om vanuit winkelcentra en andere locaties het doneren nog makkelijker te maken.

De presentatoren zijn op de volgende data op de volgende locaties:
• Zaterdag 10 december: Stadshart Zoetermeer, 12-14 uur: Nicolette Krul, Jet Sol
• Maandag 12 december: Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn, 14-18 uur Fred Zuiderwijk, Jet Sol
• Dinsdag 13 december: Lichtjesavond, Delft, 14-18 uur: Fred Zuiderwijk , Jet Sol
• Woensdag 14 december: Hoogstraat, Leiden, 14-18 uur: Pierre Wind, Fred Zuiderwijk
• Donderdag 15 december: Royal Christmas Fair, Den Haag, 14-18 uur: Fred Zuiderwijk, Jet Sol
• Vrijdag 16 december: Gouda bij Kaarslicht, Gouda, 10-14 uur: Fred Zuiderwijk, Jet Sol

Volg de actie LIVE via alle kanalen van Omroep West
Tussen 12 en 16 december staan de uitzendingen bij Omroep West tussen 7.00-19.00 uur helemaal in het teken van de actie. De radiostudio’s worden omgebouwd tot actiestudio en via TV West kijk je LIVE mee met de radio-uitzending. Ook via omroepwest.nl en de gratis Omroep West app is alles te volgen. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.

Kijk op Omroepwest.nl/voedselbank voor meer informatie.

Reageer op dit artikel