Het Openbaar Ministerie heeft maandag tot vijf jaar cel geëist tegen vijf verdachten van een groot aantal woninginbraken in Gouda, Waddinxveen en Boskoop.

Het gaat om vijf net meerderjarige jongens, tussen 19 en 22 jaar, die verdacht worden van zeker twintig woninginbraken in Gouda, Waddinxveen en Boskoop, deelname aan een criminele organisatie en nog wat andersoortige feiten.

De jongeren maakten deel uit van de jeugdbende die Gouda, Boskoop en Waddinxveen al jaren terroriseren met woninginbraken. De politie arresteerde ‘de harde kern’ van het criminele netwerk eind december 2016 tijdens een grote actie – waarbij tachtig agenten in werden gezet.

Volgens het OM gaat het om een criminele organisatie. De bende deed uitgebreid vooronderzoek, schafte gereedschap aan en zette iemand op de uitkijk. De mannen zouden meerdere malen per week inbraken hebben gepleegd of bezig zijn geweest met het plannen daarvan. Van juli 2016 tot december 2016 sloegen ze zeker 20 keer toe, denkt het OM.

Alle vijf verdachten zwegen over de inbraken. ‘Dat lijkt erop dat ze geen spijt hebben’, zegt de officier van justitie. Ook denkt het OM dat de kans op herhaling groot is. Eén verdachte werd na de arrestatie vrijgelaten en ging meteen weer in de fout.

 

Tegen Nick C. (20) uit Waddinxveen eiste het OM vijf jaar cel, met aftrek van voorarrest. Hij wordt verdacht van het plegen van tientallen inbraken en deelname aan een criminele organisatie. Boskopers Mohamed B. (19) en Nassim B. moeten als het aan het OM ligt vier jaar de cel in, waarvan bij Nassim B. 10 maanden straf voorwaardelijk zijn. Tegen Hicham H. is 2,5 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Rick K. uit Waddinxveen krijgt als het aan het OM ligt 1,5 jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechter doet 9 maart uitspraak.

Zie ook goudsdagblad.nl/opnieuw-twee-arrestaties-jeugdbende-boskoop-en-waddinxveen/
en goudsdagblad.nl/gouwenaar-opgepakt-deelname-crimineel-netwerk/

Reageer op dit artikel