Voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, afgelopen zondag, presenteerde Olympia haar presentatiegids. Het eerste exemplaar van de presentatiegids Olympia 2017/2018 werd uitgereikt aan voorzitter Edo Neefjes en aan Dennis Jongenelen, aanvoerder van Olympia 1. De gids wordt bij alle leden thuis bezorgd.
Er staan foto’s in van de succesvolle oudere jongeren – Olympia’s 60-plussers van Oldstars 1886 – tot de jongste jeugd in de voetbalschool. In de gids is er ook veel aandacht voor Olympia’s rijke historie. De voetbalclub, een van de oudste in Nederland, is 131 jaar geleden door een groep scholieren opgericht en speelde toentertijd op de Schietbaan aan de Schielands Hoge Zeedijk. In 1911 verkaste de club naar de Graaf Florisweg om in 1931 naar de huidige locatie aan de Bodegraafsestraatweg te verhuizen.
Olympia is tientallen jaren een omni-sportvereniging met naast voetbal ook cricket, volleybal, atletiek en zaalvoetbal. Vandaag de dag is Olympia een voetbalvereniging met een breed scala aan andere activiteiten, ook voor niet leden, zoals de jaarlijkse gehandicaptendag en jeu de boules.
Komende woensdag 27 september is de opening van de vierde Begroetingsdag in Gouda Noord bij Olympia en zijn zo’n 460 leerlingen van acht basis en middelbare scholen actief bij de vereniging.
De Oly’s kledingbeurs voor buurtbewoners is er weer op woensdagmorgen 11 oktober.
Zo is er altijd wel wat te beleven en te doen bij Olympia, naast het reguliere voetbal.
De uitslag van de eerste competitiewedstrijd was overigens reden voor een mini feestje in de kantine. De spannende wedstrijd werd met 3-1 gewonnen van De Spartaan’20. Zie voor het verslag op de website van Olympia.