Afgelopen zondag won Olympia haar derde wedstrijd op rij. In de uitwedstrijd tegen OVV was de ploeg net iets beter dan de thuisploeg en won het met 0-1. Gemakkelijk ging het allemaal niet. Pas in de 86ste minuut wist verdediger Glenn Heuvelman uit een corner het net te vinden. In de eerste helft miste Olympia een penalty en later ook middenvelder Dennis Jongenelen die met twee keer geel kon vertrekken. Met name het gebrek aan scherpte in de afronding werd Olympia ook deze wedstrijd weer bijna fataal. Met dank aan prima keerperswerk van Robbert Dols haalde Olympia ongeschonden het eindsignaal.

Wat opvalt is dat de ploeg van trainer Rietberg iedere wedstrijd voldoende kansen creëert maar hier vervolgens uitermate slordig mee omgaat. Het verschil in kwaliteit wordt op die manier niet omgezet in doelpunten en zo blijft het iedere wedstrijd billenknijpen bij een voorsprong. Plus dat de verdediging bijna verplicht is ieder duel de nul te houden. Het missen van een echte spits is nog niet eens het grootste gemis, het slordig omgaan met de kansen is dat wel. Wil de ploeg stappen gaan maken, zal daar serieus aandacht aan besteed moeten worden. Zo kunnen de trouwe supporters ook eens rustig een wedstrijd uitkijken. Een oude spitsenwijsheid luidt: ‘Alle ballen moeten tussen de palen, anders kan je niet scoren.’ Het klink natuurlijk bijzonder logisch maar zo eenvoudig is het blijkbaar niet. Genoeg chagrijn voor nu, want Olympia kan zondag voor haar vierde overwinning op rij gaan. En dat zou een prima prestatie zijn. Volgende week wacht in Nieuwerkerk een andere streekgenoot voordat de winterstop voor een aantal weken rust zorgt. Laten we het goede gevoel tot die tijd vasthouden. Hup Olympia!

Alphense Boys
De club uit Alphen aan de Rijn bezet momenteel de tweede plek op de ranglijst. Afgelopen zondag werd er op eigen veld verrassend met 1-2 verloren van DRL. Trainer Aad van de Berg was na afloop zeer teleurgesteld en verweet zijn team een slappe instelling. Alphense Boys wil graag mee doen om het kampioenschap en daarin past uiteraard geen nederlaag op eigen veld die te wijten is aan een matige inzet. De ploeg was juist bezig aan een sterke periode, waarin het het gat met koploper Leonidas wist te dichten. Wil de ploeg in het spoor blijven van de koploper uit Rotterdam is een overwinning zondag noodzakelijk. Van haar zes uitwedstrijden won de ploeg er overigens vijf. Olympia is dus gewaarschuwd.

De wedstrijd staat onder leiding van: Dhr. J.J. Koene.

Andere Goudse ploegen:
DONK heeft zondag een uitwedstrijd bij TOGB. ONA gaat in Cabauw op bezoek bij de gelijknamige club.

Reageer op dit artikel