,,OK, zo gaat dat dus….”, zo schrijft de Goudse Annerieke Oosterwegel op haar Facebookpagina.
De Goudse werd deze week geconfronteerd en verrast dat de buitenspiegels van haar auto waren gesloopt en dat de nummerplaat was verdwenen. Op de koop toe ontving ze dit weekeinde een brief van een deurwaarder dat er op haar kenteken getankt was.

,,Afgelopen donderdagavond na mijn werk stap ik op de parkeerplaats van de Uithof in de auto en ontdek tot mijn stomme verbazing dat ik geen buitenspiegels meer heb. Later blijkt ook mijn nummerplaat aan de voorkant verdwenen. Aangifte, verzekering, Schadehuis, auto waarmee niet goed te rijden valt, dus sowieso al een hoop gedoe. Krijg ik vanmiddag een brief van een deurwaarder dat er donderdagmiddag op mijn kenteken getankt is. Nog meer gedoe. Misselijk hoor!..”
Er wordt volop gereageerd op het onwezenlijke verhaal van Oosterwegel:
‘Hè hoe kunnen ze jouw daar nu voor aansprakelijk voor stellen je hebt toch aangifte gedaan. Dat zien hun toch ook in het systeem. Maar je bent er wel weer klaar mee pfff…’
‘Hoe werkt zoiets? Ben jij alsnog verantwoordelijk? Dat tankstation heeft natuurlijk in principe gelijk dat ze bij jou aankloppen aangezien het kenteken op jouw naam staat. Maar jij kunt aantonen dat de platen gestolen zijn. Verzekeringskwestie?’
‘Uit foto bij de pomp zal blijken dat kenteken en type auto niet matchen’
Wat gemeen…’