Wolkenvelden en enkele opklaringen wisselen elkaar vandaag in Gouda af, de wolkenvelden blijven echter overheersen in de ochtend. Vanaf het middaguur breekt de zon vanuit het westen steeds vaker door. Er waait een overwegend zwakke wind door de Goudse regio, de temperatuur komt uit rond een graad of 22. De komende dagen veel zon en iets warmer.
Vanochtend drijven uitgestrekte wolkenvelden over de Goudse regio, soms is er ook even een beetje ruimte voor zon de zon. De temperatuur stijgt langzaam naar een graad of 20 in de tweede helft van de ochtend. Er waait een zwakke noordwestenwind, kracht 1 tot 2 Beaufort.
Vanaf het middaguur breekt vanuit het westen steeds vaker de zon door. Bij ons in het westen blijft het droog. De temperatuur ligt op een normaal niveau voor half augustus met 22 graden Celsius op de Goudse thermometers. Deze temperaturen voelen ook vanmiddag aangenaam aan, omdat er een zwakke tot matige noordwestenwind waait met een kracht van 1 tot 3 op de schaal van Beaufort.
Vanavond worden de opklaringen alsmaar breder in het Groene Hartgebied. Vannacht is het grotendeels onbewolkt/helder. Het koelt af naar een frisse 10 graden Celsius in de Goudse regio. In het Groene Hart kunnen in open gebieden (dichte) mistbanken gevormd worden.
Maandag is er in de vroege ochtend opnieuw kans op mist in het Groene Hartgebied. Ook dan lost de mist weer spoedig op door de vrij sterke zonkracht. Na het oplossen van de mist gaan we over op een weerbeeld met zonnige perioden. Het wordt iets koeler dan in het weekend met een graad of 20. Er waait een overwegend matige noordoostelijke wind, kracht 3 Beaufort.
Dinsdag wordt het prima zomerweer met flinke zonnige perioden, de temperatuur komt uit rond een graad of 23. Er waait daarbij een zwakke tot matige noordoostenwind, kracht 2 tot 3 Beaufort.
Woensdag en donderdag is het met maxima van 24 tot 25 graden tijdelijk warmer in het Groene Hartgebied. De zon is regelmatig in het weerbeeld aanwezig, in de middagen zullen steeds groter wordende stapelwolken de zon geregeld afschermen. Donderdagmiddag neemt de kans op een regenbui/onweersbui snel toe. Vanaf vrijdag kunnen we van tijd tot tijd buien met neerslag van betekenis (2 tot 6 mm. per dag) verwachten. De temperatuur daalt dan weer naar gemiddeld 20 graden Celsius. Het is echter nog twijfelachtig of het toekomstige wisselvallige weer  later in de week van langere duur is.
Bron www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html

Laat een reactie achter