Gouda heeft als stadspas gekozen voor de Rotterdampas. Hiermee kun je meer dan 750 leuke dingen doen, gratis of met korting, in Gouda én de hele regio. Iedereen kan een pas kopen. Voor inwoners met een laag inkomen is de pas goedkoper en hun inwonende kinderen krijgen het Kindpakket + een gratis stadspas.
Met de Stadspas en het Kindpakket kan iedereen meedoen! Met de stadspas zijn veel leuke dingen te doen in Gouda en de regio. Met korting of zelfs gratis, wordt het nog leuker. Wat dacht je van gratis naar Monkey Town en Duinrell of met korting naar Diergaarde Blijdorp en Avifauna? Of zo vaak je maar wilt gratis naar veel musea in Gouda, Rotterdam, Den Haag en Delft. De stadspas kun je dus snel terug verdienen.
Heb jij nu al zo’n Goudse Rotterdampas? Nee!!! Al 1500 Gouwenaars gingen je voor…


Het hele jaar door nieuwe acties
Met de Rotterdampas kun je ook gebruik maken van acties, zoals bijvoorbeeld een gratis ijsje, kopje koffie of deelname aan een workshop. Het hele pasjaar door worden er nieuwe acties toegevoegd. Zoals lastminute, maand- en seizoenacties. Zoek eenvoudig een actie of laat je inspireren voor een leuk dagje uit. Bekijk alle leuke jaar-, seizoens-, maand- en lastminute acties op www.rotterdampas.nl.
Met het Kindpakket kunnen álle kinderen meedoen!
Wanneer je van een minimum inkomen moet rondkomen, blijft er vaak weinig geld over. Om te voorkomen dat kinderen niet mee kunnen doen, is er het Kindpakket. De gemeente vergoedt onder meer de kosten voor het lidmaatschap van sportverenigingen of kosten voor muziek- en zwemlessen. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen een jeugdtegoed van € 150 voor het kopen van spullen voor school, sport of cultuur. Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/kindpakket.
Wethouder Rogier Tetteroo (werk en inkomen): ,,De introductie van de Stadspas en het Kindpakket is goed nieuws voor alle Gouwenaars. Iedereen kan nu voordelig leuke dingen doen in Gouda en daarbuiten. Belangrijker nog is dat dat alle kinderen mee kunnen doen. Alle kinderen hebben recht op een jeugd waarin ze zich goed kunnen ontwikkelen. Met het jeugdtegoed valt niemand buiten de boot.”


Kosten
De Rotterdampas is geldig van 1 maart tot 1 maart en kost standaard € 60,- voor volwassenen. Voor kinderen t/m 17 jaar is de pas € 12,50. Mensen met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief via de gemeente. De pas kost dan € 5,- voor volwassenen en is gratis voor inwonende kinderen.
Bestellen
Bestel de pas snel en gemakkelijk online via www.rotterdampas.nl/bestellen. Een pas voor kinderen kan alleen worden besteld in combinatie met een pas voor (een van de) ouders aan de balie in het Huis van de Stad. Denkt je in aanmerking te komen voor het lage tarief? Dan kun je een beschikking aanvragen met het formulier op www.gouda.nl/stadspas of bel met de gemeente Gouda 140182. De stadspas voor het lage tarief kan alleen besteld worden aan de balie in het Huis van de Stad als u een beschikking van de gemeente hebt ontvangen.