Een presentatie over de nieuwbouw van de Rabobank met live-beelden en uitzicht op de bouwplaats. Dat was in Cinema Gouda nog nooit vertoond.

Vanmiddag gebeurde het bij de besloten bijeenkomst van de leden van Stichting Sociëteit voor bouwen en Wonen Midden-Holland in Cinema Gouda.

Onderwerp van gesprek was de nieuwbouw van de Rabobank aan de Burgemeester Jamessingel dat naast Cinema Gouda komt te staan.

En daarbij kwam uiteraard ook de Europese primeur bij de nieuwbouw van het Rabobankkantoor aan de orde en ter sprake. Om de overlast door heien te voorkomen, kunnen funderingspalen voortaan de grond in worden gedrukt. Geruisloos en zonder trillingen. Deze nieuwe techniek, afkomstig uit China, wordt deze maand voor het eerst in Europa toegepast op het parkeerterrein van het nieuwe Rabobankkantoor in Gouda, een project van Dura Vermeer. Drukpaal.nl, een samenwerking tussen IJB uit Lemmer en Bruil uit Weert, is het nieuwe bedrijf dat de methode in de Nederlandse markt introduceert.

Na een introductie door Ron Dolmans van Rabobank Gouwestreek over de selectieprocedure en waarom er gekozen is voor de bouw van het nieuw kantoor, verzorgde Kraaijvanger Architecten een presentatie met als titel ‘Kantoor van de toekomst’ over de nieuwbouw van Rabobank Gouwestreek.

 

­

Na de presentatie was er ruime gelegenheid tot napraten en netwerken met uitzicht op de bouwplaats direct naast de Cinema vanaf de tweede etage van de Goudse bioscoop.

Stichting Sociëteit voor bouwen en Wonen Midden-Holland
De Stichting heeft ten doel te fungeren als platvorm en ontmoetingsplaats voor bouwgerelateerde ondernemers, ondernemingen, beleidsmakers en dienstveleners, en voorts al hetgeen met een ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords”.