tot en met 10 jan. 2017
GOUDA, STAD VAN… SFEERVOLLE WINTEREVENEMENTEN

De Goudse binnenstad is t/m 10 jan. 2016 omgetoverd in winterse sferen met sfeervolle winterevenementen. Er is van alles te beleven op het gebied van kunst, cultuur, uitgaan en vrije tijd.
iedere wo.+za. WINTER MONTMARTRE in Nieuwe Markt Passage.
t/m 8 jan.2017 MUSEUMHAVEN UITGELICHT
Sfeervolle uitlichting van de Museumhaven, de historische schepen en omliggende panden, die bij het historische karakter van de haven hoort. Museumhaven is op een alternatieve manier verlicht. Daarnaast zal het beeld steeds, bijna onmerkbaar, wijzigen. Hierdoor wordt de hele binnenhaven met ouderwetse, warme goud- en sepiakleuren in een ‘antieke’ sfeer gezet en komen de museumschepen, het Schipperswachtlokaal, de oude kaaspakhuizen en de werf tot leven. Zie www.museumhavengouda.nl.
t/m 8 jan.‘17 DRIJVENDE KERSTBOMEN IN KARNEMELKSLOOT
Ook dit jaar drijven er weer 30 kerstbomen in de Karnemelksloot. Met een grote Kunstlichtboom bij het brede stuk bij Klein Amerika en de bekende Goudse-Glazenlampenkappen. Tijdens Gouda bij Kaarslicht en Kerstavond (16 + 24 dec.) is de sfeer nog feeërieker met de honderden waxinelichtjes langs de kades van de sloot.
t/m 8 jan.2017  GOUDSE GLAZEN UITGELICHT, Sint Janskerk
De Sint-Janskerk in Gouda is met haar 123 meter de langste kerk van Nederland! Ongeëvenaard is de prachtige collectie gebrandschilderd glas uit de 16 eeeuw: De Goudse Glazen. Normaal gesproken zijn de Goudse Glazen het beste overdag vanuit de kerk te bewonderen. Twee weken in het jaar kan dat ook van buitenaf. Dan worden de wereldberoemde Goudse Glazen ‘s avonds van binnenuit aangelicht. Daarnaast worden de lantaarnpalen rondom de kerk voorzien van speciaal voor dit evenement vervaardigde lampenkappen die de omgeving van de Sint-Janskerk een sfeervolle aanblik geven. Te zien van 17-23u00.
za. 7 jan. ONTDEK WINTERS GOUDA MET EEN STADSGIDS
Winters Gouda is op haar mooist als de duisternis valt en er een sprookjesachtige en serene sfeer heerst. Dat is ook het moment om mee te gaan met een wandeling van het Goudse Gidsen Gilde. Laat u meevoeren langs fraai verlichte monumenten en geniet van de mooi versierde hofjes, straatjes en steegjes. Voor wandelingen met groepen òf op een ander tijdstip raadpleeg de website www.goudsegidsengilde.nl. Data: 17 en + 7 jan. Tijdstip: 17-18u00. Aanmelden via www.goudsegidsengilde.nl of voor de Goudse Waag. Kosten: € 3,50 pp via de site en € 4,- pp op de dag zelf (kids tot 12 jaar gratis). Groepsgrootte: max. 20 pers. Contact: info@goudsegidsengilde.nl.
t/m 15 jan.’17 DE GOUDSE IJSBAAN, Goudse Markt.
Op de Goudse Markt dit jaar wederom een echte ijsbaan van 540 m² met knerpend ijs. De baan brengt sfeer op de bijzondere Markt. Aan de zijkant van De Goudse IJsbaan ligt een overdekt, verwarmd winterterras waarop na het schaatsen of tijdens de ‘dweil’ wordt genoten van oer-Hollandse Koek en Zopie. Open ma t/m za: 9-23u00 en zon- en feestdagen: 10-23u00. Zie ook www.goudseijsbaan.nl.
t/m 30 dec. KUNST MET DE KERST IN HET OUDE STADHUYS
Dit is het zesde de jaar dat er Kunst met de Kerst geëxposeerd wordt in het historische stadhuis op de Markt. Galerie de Hollandsche Maagd presenteert dit jaar zeven dagen lang een feestelijke kunstcollectie met schilderijen, bronzen, keramiek, glasobjecten en sieraden in de sfeervolle Burgerhal van het stadhuis. De kerstexpositie in de Burgerhal is gratis toegankelijk. U vindt de ingang van de Burgerhal op de begane grond van het Stadhuys op de Markt aan de kant van de Waag. Openingstijden van de expositie 27-30 dec 11-18u00. Voor info tel. 0615386063 of zie www.dehollandschemaagd.nl.
BRON: WWW.UITLOPERGOUDA.NL