In 2016 zijn studenten van de HTRO Hogeschool Inholland Rotterdam aan de slag gegaan met een opdracht voor hun specialisatie destinatiemarketing in Nederland. Ze hebben in opdracht van gemeente Gouda een shoppingroute voor de xplre Gouda app ontwikkeld.
De route neemt je mee door de leuke kleine winkelstraatjes in de historische binnenstad. Hier vind je de leuke en authentieke winkels van heel enthousiaste en vaak jonge ondernemers. Zij verkopen unieke merken en producten. De shopping hotspot tips worden gecombineerd met tips voor een heerlijke kop koffie of lunch. De studenten hebben de route speciaal gericht op de doelgroep vrouwen van 18 tot 35 jaar.
De shoppingroute ‘Beleef de Goudse straatjes’ is te vinden in de xplre Gouda app en is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Xplre Gouda is ontwikkeld door het Goudse IT-bedrijf Centric in samenwerking met gemeente Gouda. De app is gratis verkrijgbaar in de appstores en geschikt voor Apple, Android en Windows smartphones en tablets.
Centrummanager Ronald van Rossum en coördinator toeristische promotie van gemeente Gouda Heleen de Winter hebben de studenten tijdens hun opdracht begeleid. ,,Met deze shoppingroute willen we de bezoekers aan Gouda laten zien waar de unieke winkelstraten zitten. Gouda biedt historie, kunst en cultuur en is ook voor winkelliefhebbers een leuke bestemming. Uit onderzoek kwam onlangs naar voren dat winkelen in een historische binnenstad extra aantrekkelijk is. En Gouda biedt dat allemaal.”
Veel bezoekers die op de Markt van Gouda terecht komen, hebben geen idee waar ze lekker kunnen shoppen. Met de xplre route kun je heel gemakkelijk je weg vinden door de winkelstraten en je wordt van het ene leuke authentieke winkeltje naar de andere hotspot geleid. In de gezellige ‘Goudse Straatjes’ kun je urenlang ronddolen en na een vermoeiende dag heerlijk neerploffen in één van de vele cafés of restaurantjes op en rond de Markt.
Xplre Gouda app
In de app staan tal van wandelroutes in de historische binnenstad van Gouda. De routes zijn aantrekkelijk voor een breed publiek. De app bevat inmiddels 15 routes die vaak samengesteld zijn rondom een thema zoals Erasmus, Leo Vroman, Goudse Pijpen, keramiek, bier, molens en Stolpersteine. Veel van deze routes zijn gemaakt door inwoners van Gouda die terecht trots zijn op al het moois dat hun stad te bieden heeft. De routes zijn tevens te vinden op de website xplregouda.nl.

Laat een reactie achter