De Nederlandse waterpolodames, met Nomi Stomphorst en Laura van der Graaf  van Widex GZC Donk, spelen hun tweede wedstrijd in de FINA World League op dinsdag 20 december thuis tegen Rusland. De World League wedstrijden passen goed in de voorbereidingen op het WK in Budapest in 2017.

De waterpolodames van bondscoach Arno Havenga spelen in de World League in de groep met Griekenland en Rusland. De wedstrijd tegen Griekenland op 29 november was de aftrap van de World League en de start van het traject richting WK in Budapest (14-30 juli 2017). De waterpolodames wonnen met 7-5 na penalty’s. De eerste thuiswedstrijd is op dinsdag 20 december tegen Rusland in zwembad De Krommerijn in Utrecht.

De selectie bestaat uit:
Yasemin Smit (Olympiakos, Griekenland),
Ilse Koolhaas (Vouliagmeni, Griekenland),
Debby Willemsz (Mataro, Spanje),
Sabrina van der Sloot (UVSE, Hongarije),
Maud Megens (USC, Los Angeles USA),
Lizette Rozeboom (UCLA, Los Angeles USA),
Bente Rogge (Arizona State University, USA),
Dagmar Genee (UZSC),
Amarens Genee (UZSC),
Laura Aarts (UZSC),
Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk),
Laura van der Graaf (Widex GZC Donk) en
Lieke Klaassen (Het Ravijn).

Arno Havenga: ,,Het is interessant dat een groot aantal jeugdige talenten zich laat zien, waarvan er al drie debuteerden in de wedstrijd tegen Griekenland. Twee daarvan speelden het afgelopen weekeinde op het WJK in Auckland, waar ze met het team vierde werden. Lizette Rozenboom is ook een speelster van de succesvolle EJK ploeg van afgelopen zomer, zij is nu voor het eerst geselecteerd voor ons team. Bente Rogge en Maud Megens spelen en studeren net als Lizette in de USA. Ze zijn even terug in Nederland en hebben deze week meegetraind. We hebben dus een grote groep speelsters beschikbaar, de concurrentie is groter. Dat maakt het selecteren lastiger, maar is ook een luxe. We kunnen zo toewerken naar de optimale selectie voor het WK in Boedapest”.

De begeleidende staf bestaat naast bondscoach Arno Havenga uit teammanager Ineke Yperlaan, sportarts Tjeerd de Vries en fysiotherapeut Mark Smit.

Kaarten voor het duel in Utrecht en de andere thuiswedstrijd in de World League kunnen besteld worden via de ticketshop van de KNZB (www.knzb.nl/tickets). Dat geldt ook voor de duels van de Nederlandse waterpolomannen.

Programma World League
Dinsdag 15 november Gouda, 20.45 uur: Nederland – Frankrijk (mannen) (11-10)
Dinsdag 29 november, Athene, tijd 19.00 uur: Griekenland – Nederland (vrouwen) (5-7))
Dinsdag 6 december, Athene, tijd 19.00 uur.: Griekenland – Nederland (mannen) (9-8)
Dinsdag 20 december, Utrecht, 20.00 uur: Nederland – Rusland (vrouwen)
Dinsdag 10 januari, Eindhoven, 20.00 uur: Nederland – Kroatië (mannen)
Dinsdag 14 februari, Frankrijk: Frankrijk – Nederland (mannen)
Dinsdag 21 februari, Nijverdal, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (vrouwen)
Dinsdag 14 maart, Den Haag, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (mannen)
Dinsdag 28 maart, Rusland: Rusland – Nederland (vrouwen)
Dinsdag 11 april, Kroatië: Kroatië – Nederland (mannen)

De nummers 1 van alle Europese voorronde-poules en de beste nummers 2 plaatsen zich voor de World League Super Final in juni.

Reageer op dit artikel