De band Jongens van de straat speelt maandag 15 januari tijdens het Sportgala in Gouda de sportverkiezingen aan elkaar. Tijdens de gala avond worden onder meer de winnaars bekendgemaakt en gehuldigd in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg en talent. De uitreiking vindt plaats op de Goudse ijsbaan, die rondom het stadhuis op de Markt is aangelegd. Als Nederlands Kampioen Straatmuzikanten ontving de Goudse band een speciale uitnodiging van de organisatie om, eveneens als kampioen in 2017, de bekendmaking en huldiging van de winnaars muzikaal te omlijsten.

Voor, na en tussen de huldigingen door speelt Jongens van de straat een toepasselijk repertoire. Verenigingen hebben wederom sporters en teams voorgedragen voor een nominatie. Samen met de nominaties van de individuele juryleden ontstond er een lijst van nominaties per categorie. Genomineerden zijn onder meer de kersverse wereldkampioen jiujitsu Aafke van Leeuwen en aanstormend atletiektalent en -kampioen Shaquille Haverkamp. Juryleden, bestaande uit diverse Goudse sportjournalisten, brachten deze lijst terug tot 3 nominaties per categorie. Het sportgala wordt gehouden door SPORT.GOUDA, de Gemeente Gouda, de VGSO en RTV Gouwestad.

Jongens van de Straat bestaat uit drummer en vocalist Marcel Koster, zanger en gitarist Raymond van Kooten en basgitarist Laurens van Rens. Ze spelen covers, maar componeren ook eigen muziek. Met samen 100 jaar podium- en studio ervaring, doen ze nu wat ze het liefste doen: met hun muziek op een laagdrempelige manier mensen blij maken door buiten te spelen (of binnen).

Jongens van de straat staat voor de bandleden symbool voor hun terugkeer naar de essentie van muziek maken: mensen op een toegankelijke manier in hun hart raken en blij maken met mooie muziek. Het liefst spelen ze buiten op straat tijdens festivals, in muziektenten en openlucht theaters, maar ze spelen net zo goed in een café of concertzaal. Jongens van de straat speelt semi-akoestische covers van soul tot rock en pop.

De band is in mei 2016 geïnitieerd door drummer en vocalist Marcel Koster. Bijna veertig jaar speelde hij met verschillende bands op grote en kleine poppodia door het hele land. Samen met ervaren basgitarist Laurens van Rens en getalenteerde zanger en gitarist Raymond van Kooten richtte hij een jaar geleden Jongens van de straat op. Met Laurens van Rens speelde hij eerder in een band, en afzonderlijk speelden de bandleden met eigen succesvolle bands en in voorprogramma’s van onder meer Golden Earring, Japan, De Dijk, Blof, De Kast en Van Dik Hout. Raymond van Kooten werkte onder meer samen met Danny Ladenmacher en Dirk Vermey.

Op de frontfoto van links naar rechts: basgitarist Laurens van Rens, drummer en vocalist Marcel Koster en zanger en gitarist Raymond van Kooten.

Reageer op dit artikel