De komende dagen gaat het weerbeeld geleidelijk verbeteren. Vandaag laat de zon zich regelmatig zien en blijft het droog in het Groene Hartgebied. Morgen start een nazomerse periode en is de zon vaak in het regionale weerbeeld te zien. In het weekend wordt het zonnig en warmer met op zondag mogelijk 22 graden Celsius. Maandag wordt het mogelijk nog een graad warmer. Het fraaie weekend hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Frankrijk!
Donderdagavond klaart het tijdelijk op en is het droog. De wind wordt zwak tot matig van kracht in het Groene Hartgebied. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking weer geleidelijk toe. De temperatuur daalt naar een minimum van circa 12 graden Celsius in onze regio.
Vrijdag beginnen we aan een nazomerse periode. Het blijft droog en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolkenvelden en (flinke) zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort) en het wordt 18 graden Celsius in de Goudse regio.
Zaterdag schijnt de zijn er flinke perioden met zon, soms trekt er een wolkenveld over het Groene Hartgebied. Het wordt nog iets warmer met 20 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort).
Zondag kunnen in de vroege ochtend mistbanken gevormd worden na een heldere nacht met een sterke afkoeling en zeer weinig wind. Na het oplossen van de mistbanken schijnt de zon uitbundig. Bij een matige zuidenwind (3 Beaufort) wordt het circa 22 graden Celsius in de Goudse regio.
Het warme en vrij zonnige nazomerweer houdt ook begin volgende week nog aan. Sterker nog: maandag kan het lokaal zelfs 23 graden Celsius worden. Daarna daalt de temperatuur geleidelijk, na woensdag neemt de neerslagkans toe in het Groene Hartgebied.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda