De komende dagen gaat het weerbeeld geleidelijk verbeteren. De temperatuur stijgt ondanks veel bewolking naar 17 graden Celsius op woensdag en donderdag. Donderdag laat de zon zich regelmatig zien en blijft het droog in het Groene Hartgebied. Vrijdag start een nazomerse periode en is de zon vaak in het regionale weerbeeld te zien. In het weekend wordt het zonnig en warmer met op zondag mogelijk 22 graden Celsius. Maandag wordt het mogelijk nog een graad warmer. Het fraaie weekend hebben we te danken aan een hogedrukgebied boven Frankrijk.
Vanochtend is het licht wisselvallig door kortstondige perioden met lichte motregen in de ochtend. Vanmiddag is het overwegend bewolkt, maar is het droog. De zon heeft het moeilijk, maar laat niet helemaal verstek gaan. Ondanks veel bewolking is het aangenaam met temperaturen van circa 17 graden Celsius. Daarbij staat een matige zuidwestenwind, windkracht 3 Beaufort in de Goudse regio.
Vanavond en in de nacht naar donderdag trekt een gebied met buien over het Groene Hartgebied en er valt circa 1 mm. regen in de Goudse wijken.
Donderdag start de dag met naar het oosten wegtrekkende buien. Later in de ochtend wordt het droog en in de middag is er in het Groene Hartgebied tijdelijk vrij veel ruimte voor de zon. Het wordt 17 graden Celsius bij een matige westenwind, windkracht 3 Beaufort.
Vrijdag beginnen we aan een nazomerse periode. Het blijft droog en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolkenvelden en (flinke) zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort) en het wordt 18 graden Celsius in de Goudse regio.
Zaterdag schijnt de zijn er flinke perioden met zon, soms trekt er een wolkenveld over het Groene Hartgebied. Het wordt nog iets warmer met 20 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort).
Zondag kunnen in de vroege ochtend mistbanken gevormd worden na een heldere nacht met een sterke afkoeling en zeer weinig wind. Na het oplossen van de mistbanken schijnt de zon uitbundig. Bij een matige zuidenwind (3 Beaufort) wordt het circa 22 graden Celsius in de Goudse regio.
Het warme en vrij zonnige nazomerweer houdt ook begin volgende week nog aan. Sterker nog: maandag kan het lokaal zelfs 23 graden Celsius worden. Daarna daalt de temperatuur geleidelijk, na woensdag neemt de neerslagkans toe in het Groene Hartgebied.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda