Vandaag blijft het nog aan de frisse kant, maar vanaf donderdag breekt een langdurige en stabiele periode met  droog en vrij zonnig najaarsweer aan. Vooral vanaf het aanstaand weekend ziet er uitstekend uit met veel zon en op zondag wordt het 22 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Dit heeft te maken met een sterk hogedrukgebied (kerndruk 1040 hPa) boven Finland, deze krijgt in het weekend een uitloper naar West-Europa.
Vandaag  is er de rest van de dag regelmatig ruimte voor de zon. Het blijft aan de frisse kant in de Goudse regio met 16 graden Celsius bij een matige zuidwester, windkracht 3 Beaufort.
In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en is het droog. Bij een zwakke zuidenwind (2 Beaufort) koelt het af naar een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius.
Donderdag wordt het met 18 of 19 graden Celsius aanmerkelijk warmer dan vandaag en morgen. Er is tamelijk veel ruimte voor zonneschijn in het Groene Hartgebied. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen.
In de nacht naar vrijdag raakt het geheel bewolkt en bij een zwakke zuidenwind (2 Beaufort) koelt het af naar een graad 10 in de Goudse regio.
Vrijdag is er tijdelijk iets meer bewolking dan donderdag, dit heeft te maken met de passage een zwak front. Mogelijk vallen er in het Groene Hartgebied af en toe een paar spetters regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt ongeveer 19 graden Celsius in de Goudse regio.
In de nacht naar zaterdag klaart het sterk op en verdwijnt de bewolking als sneeuw voor de zon, dit is de opmaat naar een zonnig en droog weekend! Bij een zeer zwakke oosenwind koelt het af naar een minimumtemperatuur van 9 graden Celsius in Gouda. In open gebieden kan een ondiepe mistbank of grondmist voorkomen.
Het weekend verloopt droog en zonnig door een hogedrukgebied boven Finland. Dit hogedrukgebied krijgt in het weekend een uitloper naar West-Europa. Zaterdag wordt het 20 graden Celsius in Gouda en de omliggende gemeenten. Zondag wordt het nog iets warmer met een maximumtemperatuur 22 graden Celsius in Gouda. Op beide dagen waait er een (zeer) zwakke oostenwind, windkracht 1 tot 2 Beaufort. De wind voer droge landlucht aan naar onze contreien.
Begin volgende week is het nog enkele dagen vrij zonnig en droog. De middagtemperatuur blijft uitkomen rond of iets boven 20 graden Celsius, waardoor we weer enkele warme dagen (20 graden Celsius of warmer) kunnen noteren is de weerstatistieken.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda