Nacompetitie voor DONK

28 May 2018, 10:03 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Door een eenvoudige 6-2 overwinning op het door een spelerstekort geplaagde Bodegraven heeft DONK zich verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Olympia haalde de nacompetitie niet. Bij Hoogland werd met 3-1 verloren. Joris van den Ban scoorde in de 48-ste minuut het enige doelpunt voor Olympia. ONA sloot de competitie af met een 0-0 gelijkspel bij Groeneweg. De thuisploeg, getraind en gecoacht door Gouwenaar Rene van Beek, werd daarmee kampioen.

DONK’s interim-trainer Patrick Akerboom is uiteraard blij met het halen van de nacompetitie. Hij gaf aan content te zijn met zijn brede selectie. Respect had hij voor het team van Bodegraven en zijn technische staf onder leiding van Willem Dekker. ,,Ondanks de personele problemen zijn zij hun sportieve plicht tot het einde van het seizoen blijven vervullen”, zo zei hij.

DONK mag zich nu gaan opmaken voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie, aanstaande zondag uit bij Virtus uit Zevenbergen.

door JOOP SPEE

DONK startte met Jeffrey Ysselsteyn in de basis, waardoor Sjors van Hanswijk naar voren verhuisde. Georgio Petridis, Rik Bogaard en Michael Verdouw ontbraken in de selectie wegens blessures. De licht gekwetste keeper Bas van der Eem zat op de bank. Hij werd vervangen door Dennis de Vogel.

DONK startte overdonderend. Een steekpass van Mark van Doeland werd al na drie minuten met een prachtig stiftje bekroond door Wessel Akerboom, 1-0.

Nadat Gerrit Hulters in de dertiende minuut een op zich fraaie gelijkmaker wegens buitenspel afgekeurd zag worden wegens buitenspel raakte DONK pas goed op drift. Vooral linkerspits Sjors van Hanswijk had er zin in. Spits Marco Douma was echter niet gelukkig in de afronding van de fraaie voorzetten. Jordy de Jong kwam vervolgens in de 20ste minuut in schietpositie. Hij knalde echter hard naast.

Na 28 minuten leek de 2-0 op het scorebord te komen. Mark van Doeland vuurde een enorme pegel af die zeker doel zou hebben getroffen als zijn kogel niet geblokkeerd was door teamgenoot Wessel Akerboom.

Na een goed half uur kwam de 2-0 er toch. Sjors van Hanswijk legde de bal op een presenteerblaadje voor de goed ingekomen Dave Tol. De gelegenheidsmiddenvelder had geen moeite om de 2-0 aan te tekenen.

Na 39 minuten werd Bodegraven echt gevaarlijk. Donk’s keeper Dennis de Vogel loste de bal na een harde vrije trap van Jordi de Groot. Mark van Doeland zorgde echter nog net op tijd voor opruiming.

In de tweede helft was bij DONK Zakaria Azaay in het veld gekomen voor de licht gekwetste Werner Overkamp. Het leidde tot diverse omzettingen. DONK bleef echter goed combineren. Uit een fraaie combinatie tussen Mark van Doeland, Sjors van Hanswijk en Jordy de Jong scoorde laatstgenoemde feilloos. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In zijn pogingen om de score verder op te voeren werd DONK wel wat slordiger. Zo verschenen in de 51ste minuut plotseling drie Bodegraafse aanvallers tegenover twee Goudse verdedigers. Gerrit Hulters knalde in kansrijke positie echter over.

Drie minuten later besliste Wessel Akerboom de wedstrijd met een hard schot na een assist van Imad El Yousfi, 3-0.

DONK wilde meer. Wessel Akerboom legde de bal in de 56ste minuut fraai terug op Marco Douma. De spits schoot hard in, maar keeper Marco Vonk redde fraai.

Het bleek uitstel van executie. Seconden later had Marco Douma wel succes na een lage voorzet van Imad El Yousfi, 4-0.

De kruitdampen waren nog amper opgetrokken of Bodegraven deed iets terug. De beste Bodegraven speler, Gerrit Hulters, liep zich goed vrij en scoorde met een keihard schot via de onderkant van de lat, 4-1.

Na een uur kwamen bij DONK Tim Houdijk en Mo Irezzi in het veld voor Mark van Doeland en Imad El Yousfi. Beide spelers deden al direct van zich spreken. Een fraaie voorzet van Mo Irezzi op aangeven van Tim Houdijk werd nog niet op waarde geschat, maar een minuut later scoorde Tim Houdijk fraai en beheerst na een voorzet van Sjors van Hanswijk, 5-1.

DONK bleef de druk erop houden. Tim Houdijk kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Zakaria Azaay binnen te tikken. Seconden later schoot diezelfde Tim Houdijk de bal van dichtbij over na een voorzet van Jordy de Jong. Ook bij een vloeiende combinatie tussen Tim Houdijk, Jordy de Jong en Marco Douma bleef een bijna zeker doelpunt uit.

Nadat Bodegraven Marco van Zaanen in het veld had gebracht voor Jordi de Groot viel de 6-1 toch. Tim Houdijk reageerde alert op een lage corner van Zakaria Azaay. Hierna zorgde ook DONK’s grensrechter Arjan van Loon voor een technisch hoogstandje door een bal vakkundig op de borst aan te nemen.

Een smetje op de score viel in de 80ste minuut te noteren. DONK’s centrale verdediger Marvin Vat kopte te kort terug op keeper Dennis de Vogel en de jonge Kayne Verdoold was er als de kippen bij om de 6-2 eindstand op het scorebord te brengen.

De goed leidende scheidsrechter Rodenburg floot ruim vijf minuten voor tijd af in verband met een dreigend onweer.