Gedurende de nacht naar zaterdag draait (ruimt) de wind verder naar het zuidwesten en worden de opklaringen nog iets breder. In het Groene Hartgebied ontstaat door de brede opklaringen op uitgebreide schaal (dichte) mist, het is namelijk een ideale situatie voor het ontstaan van mist (door de brede opklaringen is er een snelle temperatuurdaling mogelijk, omdat er nauwelijks wind staat). De temperatuur daalt naar -1 graad Celsius in de Goudse regio, waardoor we een vorstnacht kunnen noteren.
Zaterdagochtend krijgen we te maken met een mistige start. De mist lost maar langzaam op en terwijl dit gebeurt neemt vanuit het zuidwesten de bewolking geleidelijk toe. De zon komt zaterdag veel minder in het weerbeeld voor dan op vrijdag. De temperatuur ligt rond 8 graden Celsius in het Groene Hartgebied. De wind komt uit het westen en is vrijwel de gehele dag zwak van kracht, 1 tot 2 Beaufort. Ondanks het bewolkte weertype neemt de luchtdruk toe naar een zeer hoge waarde van 1038,8 hPa in de avonduren.
Zondagochtend is het overwegend bewolkt, maar in de middag komt de zon er nu en dan ook bij. De maximumtemperatuur ligt opnieuw rond 8 graden Celsius en de wind draait/ruimt geleidelijk naar het noordwesten en blijft zwak van kracht, 2 Beaufort! In de loop van de avond valt de wind helemaal weg.
Begin volgende week is het overwegend droog en staat er weinig wind. Er is een mix van zonnige dagen en bewolkte dagen. De eerste dagen van de komende week wordt het gemiddeld 4 graden Celsius en in de nachten daalt de temperatuur naar waarden rond onder het vriespunt, maar lokaal is een graadje vorst mogelijk. Vanaf volgende week donderdag wordt het weer zachter. De wind neemt dan iets toe en het wordt wisselvalliger.
Foto is gemaakt door Rob Remers.