Een 28-jarige politieman uit Moordrecht die op 1 juni werd aangehouden op verdenking van lekken, heeft waarschijnlijk informatie over hennepkwekerijen doorgespeeld aan hennepdieven. Hij werkte volgens het Openbaar Ministerie als ’mol’ voor een criminele organisatie.
De Moordrechtse agent blijft nog zestig dagen langer in voorarrest, meldde het OM donderdag nadat de raadkamer van de rechtbank Den Haag daartoe woensdag had besloten. Hij wordt verdacht van corruptie, schending ambtsgeheim, het medeplegen van inbraken en deelname aan een criminele organisatie.
De politieman zou meldingen en tips over panden met wietkwekerijen in de politiesystemen hebben doorgegeven aan een 27-jarige medeverdachte uit Den Haag, die daar vervolgens probeerde in te breken om de aanwezige hennep te stelen. Wanneer de politie in het pand arriveerde, was de hennep al verdwenen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de 28-jarige agent nauw samen heeft gewerkt met de inbrekers. Daarom wordt hem medeplegen van inbraken verweten.
Behalve de Moordrechte en Haagse politiemannen zijn ook twee mannen van 27 en 29 jaar uit Leidschendam aangehouden.
Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang, stelt het Openbaar Ministerie. Naar verwachting verschijnen de verdachten die nu in voorarrest zitten op 9 september voor het eerst voor de rechtbank in Den Haag.