De Nederlandse waterpolosters hebben donderdag in de World League Super Final met groot gemak van Japan gewonnen. Oranje versloeg de Aziaten in de kwartfinale met ruime cijfers; 18-7 (periodestanden 2-1, 6-1, 4-3, 6-2). Vrijdag staat de halve finale op het programma. Nederland speelt dan tegen Canada.

Door het bereiken van de halve eindstrijd verbetert Oranje de prestatie van vorig jaar. Toen eindigde de ploeg van bondscoach Arna Havenga als vijfde. In 2015 pakte Oranje het brons in de World League, de beste prestatie tot nu toe. De Amerikaanse waterpolosters wonnen de laatste vier edities van het toernooi. De regerend wereldkampioenen zit aan de andere kant van het schema, waardoor een eventuele confrontatie pas in de finale zou zijn.

Het duel tegen Japan was rommelig. Vanwege de speelstijl van beide teams was het lastig spelen voor Oranje. Japan verdedigde continu hoog in de ballijn. Daardoor waren er regelmatig ongebruikelijke situaties. Zo vond ook Havenga. ,,Een gekke wedstrijd, zeker in de eerste periode. Toen moesten we erg wennen aan hun speelstijl. Je bent nooit tevreden als er zoveel vreemde dingen gebeuren. Uiteindelijk winnen we met 18-7. Een grote uitslag om je voor de halve finale te kwalificeren. We zullen ons goed voorbereiden op of China, of Canada. China speelden we tegen in de poulefase en Canada hebben we een aantal keer zien spelen.”

Donderdag 31 mei
Kwartfinales
Nederland – Japan: 18-7
Periodestanden: 2-1, 6-1, 4-3, 6-2
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 5, Simone van de Kraats 3, Bente Rogge 2, Kitty-Lynn Joustra 2, Rozanne Voorvelt, Dagmar Genee, Ilse Koolhaas, Sabrina van der Sloot, Vivian Sevenich, Iris Wolves.
Manmeer: NED: 6/8. JPN: 0/8.
Strafworpen: NED: 0/1. JPN: 0/1.

Eerdere uitslagen

Maandag 28 mei
Australië – Nederland: 5-7
Periodestanden: 1-2, 1-1, 1-3, 2-1
Doelpuntenmakers Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Maud Megens 2, Ilse Koolhaas, Vivian Sevenich.

Dinsdag 29 mei
Spanje – Nederland: 6-7
Periodestanden: 0-2, 2-1, 3-2, 1-2
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Sabrina van der Sloot 2, Dagmar Genee, Kitty-Lynn Joustra.

Woensdag 30 mei
China – Nederland: 7-10
Periodestanden: 2-2, 2-5, 2-2, 1-1
Doelpuntenmakers Nederland: Maud Megens 3, Sabrina van der Sloot 2, Vivian Sevenich 2, Simone van de Kraats, Iris Wolves, Dagmar Genee.

Resterend programma (Nederlandse tijden *)

Vrijdag 1 juni
Halve finales
09:00 uur Spanje – Australië (voor plek 5-8)
10:30 uur China – Japan (voor plek 5-8)
12:00 uur Rusland – Verenigde Staten (voor plek 1-4)
13:30 uur Canada – Nederland (voor plek 1-4)

Zaterdag 2 juni
Finales (speeltijden n.n.b., hou onze social media in de gaten)

* In China is het 6 uur later dan in Nederland

De wedstrijden zijn live te volgen via een gratis Chinese stream en via FINAtv (betaald). Via onze twitterpagina verzorgen we live updates.

Bron: waterpolo.nl

Laat een reactie achter