Moeizame zege DONK

29 October 2018, 08:34 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een hard werkend, maar vooral na rust uiterst matig spelend DONK heeft tegen subtopper MSV ’19 alweer de vijfde driepunter weten binnen te halen. In een wedstrijd die beïnvloed werd door de straffe wind bleven de Gouwenaars met 2-0 aan de positieve kant van de score. Die stand was al met de rust bereikt.

DONK startte met Edwin Gouw in de spits en Mo Irezzi naast Bas Houdijk op de bank. MSV ’19 miste vier spelers.

Stifje
De eerste kans was in de 7e minuut voor DONK. Na een fraaie combinatie met Edwin Gouw manoeuvreerde Jordi de Jong zich in scoringspositie. Zijn stiftje was echter net niet hoog genoeg om uit de grijpgrage handen van keeper Wesley Oostrom te blijven.

Nog geen minuut later was het zomaar MSV ’19 dat de trekker over had kunnen halen. DONK verloor een duel op het middenveld waarna spits Jort van Geffen de opgekomen verdediger Jesper Kolfschoten aanspeelde. Diens harde schot werd echter goed gepareerd door DONK’s keeper Dennis de Vogel.

Na een klein kwartier wist DONK’s spits Edwin Gouw de bal rechts van het doel te ontfutselen aan keeper Wesley Oostrom. Zijn voorzet miste echter precisie.

De beste kansen bleven daarna voor het tegen de straffe wind in spelende DONK. Maar eerst schoot Rik Bogaard te gehaast naast na een goede assist van Jeffrey van Dam en na ruim een half uur spelen stuitte de aan buitenspel ontsnapte Edwin Gouw op keeper Wesley Oostrom.

Beloond
In de 34e minuut werd DONK beloond. Charaf Akoub, die tot dat moment nauwelijks in het spel was voorgekomen, leverde een fraaie assist af op Edwin Gouw. Die was twee tegenstanders te slim af, omspeelde de keeper en scoorde beheerst, 1-0.

Nadat het DONK publiek nog even de adem had ingehouden toen Werner Overkamp hard over het eigen doel kopte en Dennis de Vogel even later een schot van Jort van Geffen goed stopte waren de wapenfeiten van MSV ’19 in het eerste bedrijf op. DONK daarentegen ging op jacht naar een grotere voorsprong. Nadat eerst Rik Bogaard over het vijandelijke doel had gekopt na een vrije trap van Werner Overkamp, kregen de Gouwenaars de 2-0 min of meer in de schoot geworpen. Een duwtje in de rug van Edwin Gouw, uitgedeeld door Hugo Peters, kon geen genade vinden in de ogen van scheidsrechter Arjan Verhoeve. Werner Overkamp vonniste vanaf de stip feilloos, 2-0.

Gele kaarten waren er in de eerste helft voor de MSV ’19 spelers Lars van der Berg, Stein Groenewoud en Hugo Peters.

Brancard
De tweede helft was amper twee minuten oud toen DONK werd opgeschrikt door een ernstige bovenbeenblessure van de uitblinkende spits Edwin Gouw. De ongeluksvogel moest per brancard worden afgevoerd... Mo Irezzi was zijn vervanger. De invaller had het duel vijf minuten later in het slot kunnen gooien na een fraaie combinatie tussen Jordi de Jong en Imad El Yousfi. De spits had echter net te veel tijd nodig waardoor keeper Wesley Oostrom zijn inzet nog wist te blokken.

Daarna trok MSV ’19, met Paul Sluijs en Zino Belkada als verse krachten voor Lars van der Berg en Stein Groenewoud, fanatiek ten aanval Het leidde weliswaar tot flink wat corners, maar niet tot grote kansen. De Goudse defensie bleef knap overeind. Het spel van DONK was echter, met de sterke wind in de rug, nauwelijks meer om aan te gluren. Veel te veel lange ballen en veel te weinig combinaties. Het was vegetarisch voetbal, vlees noch vis. Mo Irezzi en Bas Houdijk, ingevallen voor Charaf Akoub, stonden vaak op een eiland. De enige mogelijkheid die nog kon worden genoteerd was een kopbal van MSV ‘19’s linkerspits Robin Stokman. De bal vloog echter net naast.

Het bleef 2-0 voor DONK in een matige wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter Arjan Verhoeve deelde gele kaarten uit aan de MSV’ 19 spelers Wouter Scholman en Jesper Kolfschoten en aan de Donkianen Jeffrey van Dam en Werner Overkamp.

Bier
Na afloop bleken de MSV ’19 spelers in de gezellige ambiance van de DONK kantine snel over hun verlies heen. ,,Het was niet best", zo zei linkerspits Robin Stokman, ,,niet van ons en ook niet van DONK. Maar ik moet zeggen: het bier is hier uitstekend!”

Ondertussen staat DONK na zes wedstrijden knap tweede, vlak achter de koploper FC IJsselmonde. Aanstaande zondag treffen de rivalen elkaar in Rotterdam.