Vandaag begint de daglichtperiode met mist en windstilte, daarna is het geheel bewolkt met zware nevel. In de loop van de middag klaart het sterk op en eindigt de maandag (vrij) zonnig. Dinsdag schijnt de zon uitbundig en met 2 graden Celsius wordt het een koude dag. Vanaf donderdag wordt het geleidelijk zachter en met name op donderdag en in het Kerstweekend zijn er perioden met regen.

De laatste computerberekeningen laten een zeer winderige Kerst 2016 op de weerkaarten zien!

Vandaag begint de dag met mist en windstilte, daarna is het in de ochtend geheel bewolkt met zware nevel in het Groene Hartgebied. In de loop van de middag klaart het sterk op en eindigt de dag (vrij) zonnig. Het wordt ongeveer 6 graden Celsius in Gouda en omgeving en daarbij waait over het algemeen een zwakke oostenwind, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Maandagavond worden de opklaringen steeds breder en in de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur in het Groene Hartgebied tot iets onder het vriespunt bij windstilte. Door de steeds breder wordende opklaringen en windstilte kan de temperatuur snel dalen, waardoor mist kan ontstaan.

Dinsdag schijnt de zon uitbundig. De schrale oostenwind voert koude lucht aan en de maximumtemperatuur stijgt naar een maximum van +2 graden Celsius. De gevoelstemperatuur rond -1 graad Celsius in de middag.

In de nacht naar woensdag gaat het in het Groene Hartgebied op uitgebreide schaal vriezen. Op veel plaatsen daalt de temperatuur naar een minimum van -2 of -3 graden Celsius, in open gebieden zoals de Krimpenerwaard kan de temperatuur met -4 graden Celsius nog iets lager uitkomen.

Woensdag begint de daglichtperiode koud en zijn er perioden met zon. In de middag wordt het met een toenemende bewolking hooguit 3 graden Celsius in de Goudse regio. Het blijft droog.

Donderdag is het bewolkt en in de loop van de dag trekt een gebied met regen over het Groene Hartgebied. Met 6 graden Celsius is het iets zachter dan het langjarig gemiddelde.

Vrijdag is de neerslagkans aanmerkelijk kleiner, maar in het Kerstweekend wordt het wisselvallig en is het bewolkt, vooral op 2e Kerstdag zijn er zonnige perioden.

Zaterdag wordt het circa 7 graden Celsius in de Goudse regio en tijdens Kerst 2016 stijgt de temperatuur naar 8 tot 10 graden Celsius. Daarbij waait een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind, windkracht 5 tot 7 Beaufort. Met name op 1e Kerstdag zware windstoten in de Goudse regio volgens de laatste computerberekeningen. Met veel geluk valt de meeste neerslag in de avond en nacht.

Weerspreuk van de dag: December veranderlijk en zacht geeft een winter waar men mee lacht.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel