Trainer/coach John Stubbe werd zaterdag 30 september na de wedstrijd van VollinGo dames 1 even in het zonnetje gezet. Inmiddels alweer 10 jaar actief bij VollinGo als trainer/coach en oprichter van de VollinGo-talentenlijn. Hoogste tijd dus voor de club om eens even terug te blikken en een aantal van de vele memorabele momenten terug te halen.


Het begon allemaal heel onschuldig in ’06-‘07, namelijk gewoon als papa van een volleyballende dochter (Joy) wilde John graag betrokken zijn bij haar sport. Na zelf jarenlang op het hoogste niveau te hebben ge(beach)volleybald, kon hij deze kinderen wel wat leren. Zijn inbreng voor deze minigroep bleek van grote toegevoegde waarde en het eerste kampioenschap liet niet lang op zich wachten.
Het jaar erna ging Joy naar meisjes C, dus John ging mee. Hier begon het trainerschap al wat serieuzere vormen aan te nemen. Weer een jaar later, in 2008, ging John ook dames 1 trainen en coachen, destijds promotieklasse. Inmiddels waren ook de andere dochters (Cat en Puk) lid geworden en groeide de motivatie om meer groepen te gaan trainen.
En zo dijde het aantal teams dat hij onder zijn hoede nam gestaag uit. Tot er in 2010 sprake was van een complete talentenlijn met dames 1, dames 3 (nu dames 2), meisjes A1, B1 en C1. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds actueel, al zijn daar in de tussentijd nog de oudste mini’s bij gekomen en sinds dit jaar een derde damesteam.
De club stelt dat John zich in de afgelopen tien jaar heeft bewezen als volleybaltrainer. Hij heeft een groot talent aan de dag gelegd om jonge kinderen goed te leren volleyballen en bleek een zeer goed oog te hebben voor de kwaliteiten van de speelsters.
De VollinGo-talentenlijn is zeer succesvol gebleken, met als klinkend bewijs de vele kampioenschappen in de afgelopen 10 jaar, 34 in totaal! Alle talententeams komen al jaren uit in de hoofdklasse of topklasse en dames 1 is vorig seizoen gepromoveerd naar de 1e divisie.
Naast zijn geweldige kwaliteiten als trainer heeft John zich binnen VollinGo ook op andere vlakken ingezet. In 2009 kwam er een vernieuwend partnerplan op tafel (geen sponsors meer, maar partners), waarmee onder meer gezorgd werd voor een gedegen financiering van de hogere kosten voor de talentenlijn. En waarin partners voor langere tijd aan de club verbonden worden met als uitgangspunt om samen verder te groeien en volleybal in de regio weer op de kaart te zetten.
,,Al 10 jaar is John dus met veel passie, energie, daadkracht en toewijding op vele vlakken actief voor ‘zijn cluppie’.  We zijn als Volleybalclub VollinGo dankbaar en trots dat we John in onze gelederen hebben, Mister VollinGo wordt hij ook wel genoemd. Dat hij deze bijnaam nog maar lang mag blijven dragen!”, aldus voorzitter Jan Willem van Assem.
Het laatste woord was en is natuurlijk altijd voor Mister Vollingo John Stubbe zelf: ,,Prachtige woorden. Maar alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder een club met een open mind, ambitie en bovenal heel veel vrijwilligers die mee hebben geholpen in het proces en de uitvoering. VollinGo bedankt voor het vertrouwen…”