De voetbalbond KNVB vraagt de amateurclubs dit weekeinde een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal. De aanleiding is het vliegtuigongeluk eerder deze week in Colombia, waarbij vrijwel het gehele team van het Braziliaanse Chapecoense omkwam.
Ook in het betaald voetbal wordt dit weekeinde voor elke wedstrijd een minuut stilte in acht genomen.  De wedstrijden in de eredivisie en de Jupiler League beginnen dit weekeinde met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Colombia. Bij die ramp verloren veel spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense het leven.
De KNVB heeft tot de minuut stilte besloten na overleg met clubs uit het betaald voetbal. Ook zullen spelers en scheidsrechters rouwbanden dragen.
Solidariteit
,,De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit”, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.
De Europese voetbalbond UEFA maakte donderdag al bekend dat volgende week bij de wedstrijden in de Champions League en de Europa League een minuut stilte zal worden gehouden.