Update, met nieuwe info |

Een containerschip heeft zondagavond 13 mei rond 19u07 de net opgeknapte spoorbrug over het Gouwekanaal geramd. Door de aanvaring is er flinke schade ontstaan aan een van de bruggen. De brug is zelfs verschoven op de fundatie. volgens ProRail rijden op maandag 14 mei zeker tot aan de avondspits minder treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. De NS raad reizigers aan om goed de reisplanner te volgen. Reizigers kunnen via NS.nl volgen wanneer er weer treinverkeer mogelijk is.

In de ochtendspits rijdt de helft van de treinen niet. Dit komt door herstelwerkzaamheden aan de draaiburg van de Gouwespoorbruggen. De verstoring heeft vooral gevolgen voor scholieren die vandaag vanuit Waddinxveen en Boskoop naar de scholen in Alphen of Gouda gaan nu de vakantie voorbij is. Ook beginnen vandaag eindexamens dus extra reden om goed de reisinformatie te controleren. Het treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam rijdt wel volgens schema na de werkzaamheden aan de stations.

Bij het onder de spoorbrug doorvaren, bleef één van de laatste containers op het schip haken tegen de onderkant van de gestremde spoorbrug. Deze container hing half langs het schip. Een andere container werd flink verbogen. De spoorbrug heeft schade aan de onderkant van de brug.

Volgens een ooggetuige was het een enorme knal en is de spoorbrug ongeveer een halve meter omhoog gekomen door de aanvaring.

Het treinverkeer tussen Boskoop en Gouda ligt tot nader bericht stil. De politie en ProRail zijn ter plekke om onderzoek te doen en om te beoordelen hoe nu verder.

Juist de eerste weken van mei, met een piek in de werkzaamheden van Hemelvaart tot einde dit weekeinde, werden er grondige herstelwerkzaamheden verricht aan de spoorbrug. Het treinverkeer was al deels gestremd door deze werkzaamheden aan de hefbrug. Daardoor was er al geen treinverkeer mogelijk tussen Gouda en Rotterdam en Den Haag. Na de werkzaamheden zouden de treinen maandagmorgen 5u30 weer gaan rijden.

Nu is ook het treinverkeer tussen Alphen en Gouda gestremd.

Prorail meldt dat monteurs onderweg zijn naar de spoorbrug over De Gouwe. Via Twitter laat NS weten dat het nog niet duidelijk is hoe lang het duurt voor er weer een trein over het traject kan rijden.

Zie ook goudsdagblad.nl/komende-dagen-geen-treinen-in-gouda/

Zie ook https://goudsdagblad.nl/staande-mast-route-moet-nog-even-strijken/