Column Marieke Kreuzen |

Met anders denken en anders werken kansen creëren!

Ik sprak vorige week een werkgever die op zoek is naar logistiek personeel, voor het sorteren, inpakken en verzendklaar maken van producten. Hij was verbaasd en zei: ‘Hoe kan het nou toch zijn dat er mensen in de uitkering zitten, terwijl ik gewoon nieuwe werknemers nodig heb?’ Voor mij als directeur van Ruimbaan Uitzendbureau is zo’n vraag goud!

Op dat moment komen er allerlei ideeën naar boven hoe we dit voor de werkgever kunnen oplossen en hoe we tegelijkertijd voor diverse mensen een mooie nieuwe baan kunnen vinden. Wij raakten meteen in gesprek over de mogelijkheden en hebben twee kandidaten besproken. Zeer gemotiveerde kandidaten die de werkzaamheden prima kunnen uitvoeren als er goede aansturing en begeleiding is op de werkvloer.

De werkgever gaf aan voor een kennismakingsgesprek open te staan en vroeg mij de cv’s naar zijn voorman door te sturen. Twee uur later kregen we het bericht dat de cv’s niet aansluiten op de openstaande vacature. Los van deze situatie en de vervolggesprekken die hierop volgen, is dit een mooi voorbeeld van de uitdaging binnen ons werk.

Er staan op dit moment namelijk veel vacatures binnen verschillende branches open. En er zijn heel veel mensen met een uitkering die graag willen werken en hun bijdrage willen doen binnen de maatschappij. Toch zit er vaak een mismatch tussen vacature en werkzoekende. Dit kan te maken hebben met werkervaring, opleiding of een beperking bij het uitvoeren van een deel van de taken in een functie. Om toch succesvol te zijn in het bij elkaar brengen van werkzoekende en werkgever vragen wij hierbij steeds vaker aan beide partijen om anders te gaan denken en vooral te kijken naar kansen en mogelijkheden.

Voor de werkgever is dat bijvoorbeeld een vacature opsplitsen in meerdere taken, waardoor de kandidaat wel goed de functie kan vervullen. Het aangaan van een sollicitatiegesprek op basis van motivatie en competenties van een kandidaat, in plaats van puur op wat er op het cv staat. Of misschien zelf een opleidingstraject voor de functie op te starten. Maar ook van de werkzoekende wordt steeds meer gevraagd.

De arbeidsmarkt is behoorlijk veranderd en er zijn veel kansen op de arbeidsmarkt, maar niet binnen elke branche. Dit betekent dat je ook als werkzoekende bereid moet zijn buiten je comfortzone te kijken, door je bijvoorbeeld te gaan richten op een heel andere branche dan waarin je hebt gewerkt en misschien ook wel de stap te zetten om jezelf te gaan omscholen. Nu is verandering, of verandering van denken, niet altijd waar wij als mens zijnde zo sterk in zijn. We zitten vaak een beetje vastgeroest in de patronen die we gewend zijn.

Maar dat maakt tegelijkertijd mijn werk ook zo leuk. Dat ik samen met werkgevers en werkzoekenden in gesprek kan gaan en dat we samen het veranderproces kunnen vormgeven en op zoek gaan naar oplossingen. Waardoor de werkzoekende weer een mooie nieuwe baan heeft en daardoor ook weer makkelijker actief kan deelnemen aan de maatschappij. En de werkgever blij is omdat zijn personeelsprobleem is opgelost. Met als mooie bijvangst dat ik daar zelf ook weer blij van wordt.

Marieke Kreuzen is directeur van Ruimbaan Uitzendbureau, zie ook www.ruimbaan.nl

Laat een reactie achter