,,Meneer, ik kan uw voorhoofd wel kussen!” Dat kreeg een Goudse politieagent te horen nadat hij zaterdag een gestolen motor naar de rechtmatige eigenaar kon brengen.

Dankzij een alerte melder en ingeseinde politie, zag de eigenaar zijn gestolen motor tot zijn grote verrassing en verbazing weer terug. Eigenlijk vrij snel nadat deze voor zijn deur was verdwenen.

De motorfiets stond geparkeerd bij sportcentrum Sport City. Het voertuig stond bij de bosjes, scheef geparkeerd. Verder stond de motor met de kentekenplaat richting de bosjes. De kentekenplaat was daarom niet gemakkelijk leesbaar.

Een medewerker van het sportcentrum sloeg daarop aan. Hij vond het allemaal zo vreemd dat hij de politie belde om het kenteken door te geven en te laten checken.

Op de melding had de politie meteen een ‘match’. Uit de systemen bleek dat deze motorfiets een dag eerder als gestolen was opgegeven door de eigenaar.

Bij nadere controle bij het sportcentrum door de politie, bleek ook nog dat de sloten van de motorfiets geforceerd waren.

Dat mocht voor de eigenaar van de motor de pret niet drukken. Hij mocht na overleg met de Hulpofficier van Justitie zijn motorfiets direct meenemen.

Hij kon de politieagent wel kussen, zo blij was hij.