,,Meldingen blijven helaas binnenkomen na stortbui Gouda! Naar werk? Rustig de weg op!”, zo meldt de politie van Gouda op Twitter.
Flinke regen- en onweersbuien zorgden in de nacht van woensdag op donderdag voor problemen in het westen van het land. Ook in Gouda kwam er zwaar weer over. Toen rond 2.00 uur noodweer losbarstte, kreeg de brandweer en politie al snel tientallen meldingen van wateroverlast en schadegevallen door blikseminslagen. En ze blijven nog altijd binnen stromen. Zie de foto hiernaast.
Straten kwamen binnen enkele minuten blank te staan. Bomen knapten om als luciferhoutjes. Ook snelwegen waaronder de A12 en de A20 waren even slecht begaanbaar door de hevige regenval, waarschuwden weggebruikers via sociale media. Op een aantal plaatsen sloeg de bliksem in.
Vandaag wordt de eerste officiële tropische dag van het jaar verwacht. Het kwik zal zeer waarschijnlijk oplopen tot 30 graden. In de middag en avond worden er landinwaarts opnieuw forse onweersbuien verwacht.
Vrijdag ligt de temperatuur alweer iets lager en kan het ’s middags in het oosten weer gaan onweren. In het weekend zal de zon vaker schijnen en is de neerslagkans klein.