Dit jaar is het ook mogelijk om vuurwerkoverlast te melden via WhatsApp. Dat kan via het nummer 06-12207006.
De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk.
Samen
Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.
Grote risico’s
Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert extra veiligheidsrisico’s. Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht.
Handel in illegaal vuurwerk.
Als je denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kun je dit melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-88 44. Je kunt dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl . En er kan online gemeld worden via Internet via www.politie.nl en dus ook via WhatsApp 06-12207006.