Onder het toeziend oog van vele nieuwsgierigen is gistermiddag het megajacht Aquarius door Gouda gevaren.
Het megajacht Aquarius begon zondagmorgen 2 oktober rond 9u00 aan haar tweedaagse vaartocht van de Feadship-werf Koninklijke De Vries Scheepsbouw aan de Ringvaart in Aalsmeer naar Rotterdam. Het superjacht werd rond 13u30 door de Julianasluis getrokken. Het hele transport, met een duwboot en een voorspanboot van Broedertrouw / Van der Wees, was 147 meter lang.
aquarius-bij-molen-gouda
Foto: Hollands plaatje in de juiste verhoudingen
Bouwers van megajachten houden de naam van hun opdrachtgevers doorgaans geheim, maar de website Superyachtfan.com onthulde al bij het naar buiten varen van de Aquarius op 3 september bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw dat de 92 meter lange en bijna 14 meter brede boot gebouwd is voor de Amerikaanse casinomiljardair Steve Wynn .
Wynn, inmiddels 74 jaar, zou er zo’n 215 miljoen dollar voor neertellen. Aan boord is in zes luxe gastenverblijven plaats voor twaalf gasten. Het jacht heeft een loungebar onder de glazen zwembadbodem. De Aquarius tekt volledig bemand 31 bemanningsleden. Wynn’s vorige jacht van dezelfde naam was ‘maar’ 67,6 meter lang en heet nu Maria.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=iNp7QsP6PRQ]
Foto’s Raymond Aarsman.