Gouda bij Kaarslicht heeft vrijdag(avond) meer bezoekers getrokken dan voorgaande jaren.
Veel toeristen uit binnen- en buitenland waren naar Gouda gekomen om de festiviteiten mee te maken.
Over de hele dag waren er diverse activiteiten door de hele binnenstad. Van de Kleiweg tot aan de Groenendaal en van de Tiendeweg tot in de Sint-Janskerk waar de Goudse Winterfair stond. Wederom was het een groot feest. Het weer zat dit jaar goed mee, niet al te koud en het belangrijkste: het was droog.
Het evenement werd dit jaar voor de 61ste keer gehouden en verliep zonder problemen. Traditioneel werden de lichtjes van de enorme kerstboom op de Markt aangestoken. Dat gebeurde onder luid gejuich van het aanwezige publiek. Ook werd het historische stadhuis verlicht door 1500 brandende kaarsjes.
Bij het ontsteken van de kerstboom stond de Markt in de binnenstad van Gouda bomvol. De Markt stond tot aan de Hoogstraat, Groenendaal en Kleiweg gevuld met mensen die dicht bij elkaar kropen. Burgemeester Milo Schoenmaker gaf om 19u45 het teken aan Kjell Gunnar Hoff (ambassadeur Noorwegen) om de lichtjes van de Kongsbergse kerstboom te ontsteken waarna kinderburgemeester Yassmin Mellah zijn speech deed.

Chansonnier Sjors van der Panne bracht samen met een brassband onder leiding van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart diverse Nederlandse nummer ten gehore. Alle bezoekers op de Markt zongen met volle borst mee. Gillende fans voor Van der Panne waren niet te vermijden. Na afloop van de ceremonie stonden tientallen fans te wachten voor een handtekening en een selfie met hem.
,,We zijn blij hoe het is gegaan. Bezoekers hebben ontzettend genoten”, aldus de organisatie Stichting Gouda bij Kaarslicht.