Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda presenteert Museum Gouda een divers lezingenprogramma over de kunstenaar en zijn werk. Vanavond, 19 april, kijkt Anne van Oosterwijk (conservator van het Groeningemuseum) mee over de schouder van de meester. Ze laat jou zeker ook meekijken.

Van Pourbus zijn behoorlijk wat tekeningen bewaard, die in een aantal gevallen verbonden kunnen worden met schilderijen die nog bestaan. Studie naar de tekeningen en schilderijen kan aangevuld worden met onderzoek van de ondertekening door gebruik te maken van de techniek infraroodreflectografie.

Recent werd het oeuvre van Pourbus systematisch bestudeerd met deze methode, dit heeft veel nieuwe informatie over zijn werkmethoden en zijn leertijd aan het licht gebracht. Anne van Oosterwijk, conservator van het Groeningemuseum in Brugge neemt u mee in deze ontdekkingen.

Locatie: Museum Gouda, ingang Oosthaven 9. De kosten voor een lezing bedragen €15,-, inclusief een bezoek aan de tentoonstelling op de avond van de lezing.

De lezingen starten om 20u00. Vanaf 19u00 kun je de tentoonstelling bezoeken tijdens de exclusieve avondopenstelling.

Laat een reactie achter