Gouda-aanvoerder Maikel Hageman zakte afgelopen zaterdag met hartklachten naar de grond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Maar hij keerde ’s avond rond negen uur weer naar huis, ging maandag weer aan het werk en hoopt er zaterdag in de voetbalwedstrijd tegen koploper CKC gewoon weer bij te zijn.
Grote paniek zaterdagmiddag bij de voetbalwedstrijd Overmaas-Gouda. De voetbalwedstrijd in de vierde klasse E tussen Overmaas en Gouda moest zaterdagmiddag worden stilgelegd nadat de Goudse aanvoerder Maikel Hageman te maken kreeg met hartklachten. Na een half uur greep Hageman naar zijn hart en ging hij naar de grond. En dat leidde tot grote paniek bij een ieder op en rond het veld.
Na vijf minuten kon de 32-jarige middenvelder – na een eerste hulp van ploeggenoot Hoessein Ouahabi – met verzorger Koen Borg naar de kant lopen, waar hij wachtte op de ambulance. Daarin werd hij onderzocht en de voorlopige conclusie was dat er wellicht sprake was van een hyperventilatie aanval. Hageman is wel naar het ziekenhuis gegaan voor nader onderzoek en was ’s avonds weer thuis. Het gevonden probleem is niet levensbedreigend. In Gouda zullen later nadere onderzoeken plaatsvinden. Thuis hoorde Hageman dat zijn ploeg met 3-7 had gewonnen.
De zondag er op had Hageman het voor zijn doen erg druk. Er moesten een appjes van zo’n honderd bezorgde vrienden en kennissen beantwoord worden.
De training van dinsdag slaat hij nog over. Maar donderdag gaat Hageman weer rustig beginnen en zaterdag hoopt hij er gewoon weer bij te zijn.