Als uit het niets scoorde de van oorsprong Goudse Maaike Ouboter ineens een enorme hit met Dat Ik Je Mis. Jaren van observeren en alles noteren in één van haar vele notitieboekjes gingen hier echter aan vooraf.

In 2015 verscheen haar debuutalbum en de eerste theatertour waarin jaren aan muziek, notities en zinsflarden uit haar opschrijfboekjes werden gedeeld.

In haar vorige theaterprogramma ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ deed ze een boekje open om te zingen en te vertellen over bijzondere ervaringen uit haar eigen leven. Over de liefde en wat haar onhandigheid en warrig hoofd met haar doen. Bijzondere verhalen en gênante anekdotes uit haar grote verzameling notitieboekjes. En vooral liedjes. Over al die dingen die je tot mens maken.

Nu is Maaike terug met ‘Vanaf nu is het van jou’ met nieuwe liedjes, ontwapenende anekdotes en verhalen. Een nieuwe zoektocht. Naar menselijkheid. Naar de duizenden verschillende relaties die we met elkaar aangaan. Of we nu bloedverwanten zijn of een toevallige voorbijganger. Relaties die soms pijnlijk, soms ongemakkelijk, soms hilarisch, maar vooral ook teder zijn. Over verlangen, geluk, liefde en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Omdat we het zo hard proberen. En dat is ook wat waard.

Vanavond, dinsdag 17 april, is Maaike Oubouter terug in Gouda voor een concert in de grote zaal. En daar zijn warempel nog kaarten voor. Haast je!

Website: www.maaikeouboter.nl