Jennifer Hoffman, de hoofdrolspeler in de zeer populaire tv-serie De Luizenmoeder, kreeg les op de Goudse basisschool De Cirkel. Mary Hoffman, Jennifers moeder, gaf jarenlang les op de Goudse basisschool.

,,Ik had Jennifer in groep 3. Ze was een heel slim meisje en kon al lezen in de kleutergroep. Ze sloot dan ook halverwege het leerjaar bij ons aan, want ze mocht een (kleuter)groep overslaan. Een lief, blond grietje. Pienter en toen al heel expressief. Later op het Antoniuscollege is ze ontdekt door John de Heij. Haar moeder is jarenlang een collega van ons geweest. Een hele goede juf die veel aan toneel deed tijdens de lessen en zelf heel expressief is. Jennifer heeft het dus niet van een vreemde”, aldus een juf van De Cirkel.

Kijkcijfers Luizenmoeder zijn niet te stuiten. De vierde aflevering van De Luizenmoeder op NPO 3 heeft zondagavond bijna 3,5 miljoen kijkers getrokken. De belangstelling voor de komische serie rond leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop is daarmee naar nieuwe recordhoogte gestegen. Het was ook weer het best bekeken tv-programma van de zondag.

De Luizenmoeder, met in de hoofdrollen Jennifer Hoffman, Henry van Loon (in het echt de echtgenoot van Jennifer) en Bianca Krijgsman, gaat als een raket. De eerste aflevering trok 844.000 mensen. Daarna waren het er 1,4 miljoen, vorige week ruim 2,4 miljoen en nu dus ruim een miljoen meer, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De Luizenmoeder vestigde eerder ook een ander record: nooit eerder volgden zoveel mensen een tv-programma via uitgesteld kijken. Naar de eerste aflevering bijvoorbeeld keken later in de week nog eens 750.000 mensen.

In de Dag Top 25 van zondag staat Studio Sport Eredivisie op de tweede plek met bijna 2,3 miljoen kijkers. Het Journaal van 20.00 uur is derde met enkele tienduizenden kijkers minder.

Piek in Haags waterverbruik door De Luizenmoeder
Dunea Duin & Water, het drinkwaterbedrijf voor Den Haag, constateerde afgelopen zondagavond een heel ander waterverbruik dan normaal op zondagavond. Tijdens de hitserie De Luizenmoeder op NPO 3 zag Dunea het waterverbruik dalen, om het onmiddellijk na de aflevering enorm te zien stijgen; er was toen in Den Haag zelfs even van een piek in het verbruik sprake.

Een woordvoerder van Dunea verklaart dat desgevraagd door de enorme populariteit van de hilarische serie. ,,Gezinnen keken blijkbaar met zijn allen op de bank naar tv. En pas na het programma zijn de kinderen van de gezinnen waarschijnlijk tegelijk in bad of onder de douche gegaan.”

Frontfoto: Jennifer Hoffman, alias De Luizenmoeder

Reageer op dit artikel