Gouds Dagblad culinair: verrassend en simpel kerstmenu

4 December 2020, 09:00 uur
Lokaal
mainImage
Jolande Vos, I love Food & Wine

Bijdrage Jolande Vos, I Love Food & Wine: Verrassend en simpel kerstmenu

Ken je mij al? Ik ben Jolande Vos van I Love Food & Wine. Op mijn website vind je volop inspiratie voor de komende feestmaand. Dit jaar vieren we (verplicht) Kerst thuis. Dus er moet gekookt worden. Maar wat? Ben je al aan het nadenken?

Deze maand zorg ik op Gouds Dagblad voor een culinaire inspiratie. We starten met een verrassend en simpel kerstmenu. Vier gangen die eenvoudig zijn om te maken, maar waar je iedereen mee verrast.

Succes verzekerd!

Alle recepten vind je terug op mijn website. Klik op de linkjes. Behalve het voorgerecht: dat vind je alvast hieronder.

Vaste prik op I Love Food & Wine: bijpassende wijn-suggesties. Bij elk recept vind je mijn wijnadvies. Dat betekent dat je nooit meer in vertwijfeling voor het wijnschap van de supermarkt hoeft te staan! Dus laat je inspireren...

1.VOORGERECHT
Drie-kleuren-linten van zalm, heilbot en komkommer

Met dit voorgerecht steel je de show: drie-kleuren-linten van zalm, heilbot en komkommer. Heel simpel om te maken. Bovendien helemaal voor te bereiden. Wat wil je nog meer?

2. SOEP
Bospaddenstoelensoep

Deze simpel te maken heldere paddenstoelensoep wordt gemaakt met verschillende soorten paddenstoelen. Die gemengde bakjes koop je gewoon in de supermarkt. Je bent er maar 35 minuten mee bezig! Bovendien licht verteerbaar.

3. HOOFDGERECHT
Varkenshaasjes in roomsaus

Varkenshaasjes met romige saus: dat vindt iedereen lekker. Mijn schoonmoeder is er dol op! De gebakken appels maken het lekker fris. Hier maak je iedereen blij mee.

BIJGERECHT      
Groene bonensalade met hazelnoten

Serveer bij deze varkenshaasjes de groene bonensalade met hazelnoten. Dat zorgt voor een extra kleurtje op het bord. Recept van Ottolenghi!

4. DESSERT
Eton Mess

Eton Mess is een van mijn grote favorieten op dessertgebied. Ken je dit klassieke Engelse nagerecht? Deze versie is van tv-presentatrice Anita Witzier. Supersimpel om te maken. In 15 minuten klaar. En lekker dat dat is…

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Recept: Drie-kleuren-linten van zalm, heilbot en komkommer

Ingrediënten

·         1 komkommer

·         ½ sinaasappel, uitgeperst

·         200 g gerookte Schotse zalm*

·         150 g gerookte heilbot

·         3 el olie,

·         1 el citroensap,

·         zout, versgemalen peper

·         750 g Hollandse garnalen, na vraag via mail veranderd in 250 gram

·         2 el bieslook, fijngeknipt

Stap 1
Met een kaasschaaf van komkommer 8 lange linten schaven, middelste deel met zaadjes niet gebruiken. Leg de linten in een kom en giet de sinaasappelsap erover. Laat ca. 15 minuten intrekken. Snijd zalm en heilbot ook in repen, even breed als de komkommer.

Stap 2
Roer in een kommetje een dressing van olie, citroensap, zout en peper.

Stap 3
Rol de linten komkommer, zalm en heilbot losjes in elkaar. Drapeer mooi op een bord. Voeg de achtergebleven sinaasappelsap toe aan de dressing en roer door elkaar. Schenk de dressing over de linten op het bord. Bestrooi met de Hollandse garnalen en bieslook.

*Schotse zalm is minder zout, dan de Noorse variant. Dit smaakt net iets mooier in de totale balans.

Alvast een Merry Chrismas!
Liefs Jolande Vos

Mijn social media - links:
Facebook www.facebook.com/ILoveFoodWineNL 
@ilovefoodwine www.instagram.com/ilovefoodwine/
Website: www.ilovefoodwine.nl