mainImage

Steun Goudse ondernemers, koop lokaal: ze hebben het nodig

Een vliegtuig met 'koop lokaal ze hebben het ♥️ nodig' vloog donderdag boven Gouda.
20 januari 2022, 19:15 uur
Lokaal

Het zijn zware tijden voor winkeliers en (horeca)ondernemers. De impact van de coronamaatregelen is enorm. Zo hebben ook de Goudse horecabedrijven hun restaurant, café of lunchroom tot zeker 25 januari moeten sluiten. Voor de winkels die nog wel open zijn, is het vaak overleven. Inwoners blijven meer thuis en/of bestellen meer online, waardoor winkeliers veel omzet mislopen.

 

Gelukkig zijn er ook positieve berichten te melden. Veel horecaondernemers in onze gemeente hebben ervoor gezorgd dat je de lekkerste gerechten gewoon af kunt halen of kunt laten bezorgen.

Ook zijn er, ondanks coronacrisis, in Gouda een aantal nieuwe winkels bijgekomen. Verder doet de dagelijkse verswaren-branche zoals bakkers, groenteboeren en slagers het juist goed in deze tijd.

Lokale ondernemers zijn de spil van de Goudse economie. Een oproep dan ook om onze lokale ondernemers te steunen. Ze zorgen niet alleen voor banen, maar houden de stad ook levendig en aantrekkelijk. Deze ondernemers steunen is heel simpel: door er te kopen.

Dus wil je de ondernemers in Gouda een hart onder de riem steken: koop dan lokaal. Laat een maaltijd bezorgen en doe je inkopen bij de lokale winkeliers.

Sommige lokale winkels hebben ook een webshop. Je kunt dan vanuit huis je producten bestellen. Wacht ook daarmee niet tot het laatste moment. Door online en gespreid te kopen help je om de drukte in Goudse winkels en winkelcentra te voorkomen, verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en steun je de lokale ondernemers.

De Goudse horeca mag nu niet open zijn, maar met bestellen en afhalen of bijvoorbeeld door het kopen van een cadeaubon bij jouw favoriete restaurant kun je ze steunen.

Op de websites van GoStores Gouda Welkom in Gouda, Winkelcentrum Bloemendaal, Winkelcentrum Goverwelle, Shop in Gouda, Van Hogendorpplein of bijvoorbeeld de FB pagina's van de Binnenstad Gouda of Willem en Marialaan vind je vast wat je zoekt!


Foto: Raymond Aarsman