mainImage

Onderzoek naar mogelijke explosie in Gouds buurthuis Bühne

4 januari 2021, 11:32 uur
Lokaal

In het buurthuis Bühne aan de Tristanstraat in de wijk Achterwillens in Gouda heeft maandagmorgen rond 3u35 een mogelijke explosie plaatsgevonden. Omwonenden hoorden rond die tijd een enorme knal in of nabij het buurthuis en weggeefwinkel.

In en om het pand is onderzoek gedaan door de politie en brandweer naar de schade, sporen en restanten van een explosie.

Om het buurthuis binnen te komen hebben de hulpdiensten een raam open gemaakt en binnendeuren moeten forceren.

Het is nog niet bekend wat er uit het onderzoek naar voren is gekomen.

Alweer buurtvoorziening vernield
"Alweer buurtvoorziening vernield!", zo reageert een woordvoerder van NetwerkAchterwillens. "Na het buurtcentrum voor fysiotherapie, is vanochtend ook de Bühne getroffen door een vuurwerkbom. De destructieve krachten in Achterwillens forceerden rond 02u30 de voordeur met een doffe knal die tot ver in de omtrek te horen was. De brandweer die met spoed uitrukte trof een kapotte voordeur aan en moest achterom/binnendoor deuren forceren om zeker te zijn dat binnen alles in orde was. De schade is ook hier enorm. En de teleurstelling voor vrijwilligers die betrokken zijn bij de Bühne is groot."

"De nachtelijke fotograaf Remco Gerritsen was snel ter plekke. En de coördinator van de Papierwinkel, die vanochtend afspraken had, legde de aangetroffen schade vast. WoonPartners, de eigenaar van het gebouw, nam de schade op. Hopelijk worden de daders opgespoord zodat zij de gepeperde rekening gaan betalen. Moet niet moeilijk zijn om telefoons te traceren rond dat tijdstip?..."

 


Foto: AS Media