mainImage

Onderzoek naar geluidsoverlast door reclameschermen in Gouda

27 juli 2022, 14:00 uur
Lokaal

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) gaat onderzoek doen naar geluidsoverlast van digitale reclamezuilen in de Goudse binnenstad. Aanleiding zijn klachten daarover, de afgelopen tijd kreeg de gemeente er minstens drie.

De gemeente Gouda heeft de ODMH gevraagd om het onderzoek te doen. Het onderzoek is vorig jaar aangekondigd en wordt bewust in de zomer uitgevoerd. De warme dagen worden meegenomen in de metingen om een goed beeld te hebben. ''We verwachten de resultaten van het onderzoek binnenkort. Op basis van de uitkomsten gaat de gemeente in gesprek met ClearChannel, de eigenaar van de reclamezuilen'', aldus de gemeente.

De reclamezuilen in de binnenstad staan overdag en ’s nachts aan. In de nachtelijke uren wordt het licht van de zuilen automatisch gedimd. Vanaf 1 augustus zet ClearChannel de reclamezuilen ’s nachts tussen 0.00 en 5.00 uur uit om tegemoet te komen aan de meldingen. ''Omdat de reclamezuilen niet onder de milieu wet- en regelgeving vallen, is er geen vastgestelde geluidsnorm. Toch laat de gemeente een onderzoek uitvoeren naar het geluid. We willen graag weten wat het volume van de zuilen is dat als overlast wordt ervaren en hoe dit zich verhoudt tot de gestelde kaders. De resultaten bespreken we met ClearChannel.''

 


Foto: Gemeente Gouda - Astrid den Haan