Gouda Gastvrij neemt De Zalm, Koeien en Kaas Gouda en La Bodega over

24 January 2024, 11:03 uur
Lokaal
mainImage
WSHS
Sharon en Lennart van Gastel.

Met een opmerkelijke zet in de horeca van Gouda kondigt Gouda Gastvrij, met trots, bovenstaande betekenisvolle overname aan! Eén van de meest bekende horecabedrijven in de stad, gelegen in het hart van Gouda; aan de levendige Markt, staat De Zalm bekend om zijn rijke horecaverleden en zijn status als een onmiskenbare “Grand Dame Blanche!

Sharon en Lennart, de krachten achter Gouda Gastvrij, erkennen de immense waarde en het potentieel van De Zalm. “Aanvankelijk waren we enigszins geïntimideerd door de omvang en het prestige van een horecazaak op zo’n prominente locatie”, zegt Sharon. “Maar een kans als deze komt niet vaak voorbij. Onze passie voor Gouda en zijn monumentale panden, gecombineerd met de mogelijkheden die De Zalm en Koeien en Kaas Gouda ons biedt, maakte deze beslissing uiteindelijk een mooie uitdagende.

Deze uitbreiding biedt ook een unieke gelegenheid voor onze medewerkers om hun vaardigheden te ontwikkelen en door te groeien binnen onze organisatie. We hechten veel waarde aan de professionele ontwikkeling van ons team en zien deze overname als een kans om hen te ondersteunen in hun groei, vergelijkbaar met het idee achter Eetcafé Vidocq, waarbij Nick de Bruin, al jaren werkzaam bij ons, voor zichzelf wilde beginnen en we door de overname, mee kunnen laten groeien. Evenals Excecutive Chef Remco Kuijpers van Relais & Chateaux Weeshuis Gouda, die we een traject konden aanbieden passend bij zijn toekomstplannen naar mede-ondernemerschap.

De overname belooft een spannende nieuwe fase voor zowel Gouda Gastvrij als de drie nieuwe entiteiten. Met een focus op het behoud van het rijke erfgoed van De Zalm, zijn Sharon en Lennart vastbesloten om een nieuwe (maar juist ook de vertrouwde oude) dynamiek en energie (terug) te brengen, en daarmee willen ze trouw blijven aan de historische essentie van het pand.

“We zijn opgetogen om onze visie voor De Zalm te delen met zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van buitenaf. We geloven dat deze nieuwe stap ons in staat stelt om de culinaire tradities van Gouda verder te verrijken en tegelijkertijd nieuwe ervaringen te bieden”, voegt het paar toe. Want de gasten worden jonger en dat vergt een andere aanpak.

Mark Maree neemt na 23 jaar afscheid van de Zalm en de 2 aanliggende bedrijven. “Het was zeker geen makkelijke keuze, maar is zeker weloverwogen. Succesvol ondernemen in de horeca is immers sinds Corona als het ware een heptathlon geworden. Alle facetten vragen absolute aandacht en het optimaliseren van omzet en een gezonden kostenstructuur is een must om te overleven.
 
Mark; “Door de overname kan ik me volledig focussen op de andere bedrijven. Het concept van Koeien en Kaas is met 3 locaties in de regio uniek en een bewezen succes, maar de groei en ontwikkeling staat al even stil. Vanuit die kant kijk ik ook uit naar de toekomstige samenwerking met Gouda Gastvrij. Het komende jaar gaan we gezamenlijk kijken hoe we de toekomst van Koeien en Kaas als formule verder vorm kunnen gaan geven”.
 
La Bodega wordt onderdeel van de Zalm, maar daarover later meer, rond de herfst dit jaar gaan deuren van de Zalm even dicht en gaan we enkele aanpassingen doorvoeren in het concept.
 
Deze overname van Sharon en Lennart is niet alleen een uitbreiding van hun zakelijke activiteiten, maar ook een belofte om de rijke tradities van deze etablissementen voort te zetten en Gouda en haar kloppende hart nog levendiger te maken!  Mark Maree: “We zijn blij dat de bedrijven, de medewerkers en onze trouwe gasten in hele goede handen komen bij Gouda Gastvrij/Lennart en Sharon. Dat hebben ze wel bewezen.