Dit is de Liefste Straat van Gouda

20 November 2021, 19:45 uur
Lokaal

Het Albrechtsveld in de Goudse wijk Plaswijck is zaterdag verkozen tot Liefste Straat van Gouda. De straat krijgt deze titel omdat de bewoners naar elkaar omkijken, elkaar kennen en samen mooie acties oppakken. 

Als prijs wordt het straatnaambord 'Liefste Straat van Gouda' opgehangen en komt David's Gelato in het voorjaar een keer langs met een ijsje voor de hele straat. 


 
Bewoner Franziska van Haperen is één van de gangmakers op het Albrechtsveld: "We organiseren ieder jaar leuke dingen samen, zoals een burenfeest, Sint Maarten lampionnenoptocht, paaseieren zoeken en een Glühweinborrel met kerst. Iedereen neemt dan iets lekkers uit zijn eigen cultuur mee. Bij de jaarlijkse buurtschoonmaak ruimen we niet alleen zwerfvuil op maar halen we ook onkruid weg om een ander te helpen. Wij hebben een buurtapp waarop je vragen kan stellen. Als iemand hulp nodig heeft, even een bank sjouwen, staan er meteen buren voor je klaar. Ook hebben we een Lief & Leedpotje voor de straat. We hebben al veel attenties naar buren gebracht die iets verdrietigs hebben meegemaakt of iets te vieren hadden. Dat zorgt voor mooie, ontroerende momenten. Als iedereen naar elkaar omkijkt, naar één of twee buren en even vraagt hoe het gaat, dan is het toch een fantastische straat. Zo maken we Gouda tot een hele lieve stad!"

Bewonderenswaardig
De jury nomineerde ook het Baliemolenerf en de Gravin Jacobastraat voor de titel ‘Liefste straat van Gouda’. Afgelopen week kon gestemd worden op de drie straten. "Het was moeilijk kiezen. Alle drie de straten zijn zo actief, echt bewonderenswaardig", zegt één van de Goudse gangmakers. 
 
Deze verkiezing komt voort uit het Lief & Leed stratenproject van Gouda Bruist. Bij dit project draait het om gangmakers. Er zijn er al ruim 125 in Gouda. Gangmakers zijn bewoners die meer verbinding in de buurt willen. Hiervoor krijgen zij een potje en worden ze geholpen met acties. Goed behapbaar en lekker dichtbij. 

Wil jij ook gangmaker worden in jouw buurt of ben je nieuwsgierig wat het inhoudt? Kijk op liefenleedgouda.nl of mail naar [email protected].