Gouds Dagblad | 8213 pakjes stroopwafels voor de Goudse zorg
mainImage

8213 pakjes stroopwafels voor de Goudse zorg

25 november 2020, 17:28 uur
Lokaal

De Goudse Zorgwafelactie 2020 van de Ronde Tafel Gouda heeft maar liefst 8213 pakjes stroopwafels opgeleverd voor de zorg in Gouda en omstreken! Mede door de bijdragen van vele bedrijven in de regio kan er ook een schitterend bedrag van €10.000 worden geschonken aan Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Daarmee kan de actie van de Ronde Tafel Gouda een regelrecht succes worden genoemd.

Burgemeester Pieter Verhoeve reikte op woensdag 25 november de eerste pakjes stroopwafels uit aan alle 2500 zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. “Toen de Ronde Tafel mij vertelde over hun actie, was ik gelijk enthousiast. Juist nu blijft het belangrijk dat we aandacht hebben voor de mensen in de zorg. Waar er in de eerste golf geapplaudisseerd werd voor zorgpersoneel, is dat in de tweede golf omgeslagen naar vormen van irritatie en zelfs agressie voor datzelfde personeel. Dat mag niet gebeuren. Corona ontwricht onze levens en dat is heftig. Daarom blijft het ook nu meer dan ooit belangrijk dat we elkaar de ruimte geven en lichtpuntjes met elkaar blijven zien. Deze actie is een van die lichtpuntjes”, aldus Verhoeve.

Impact op meerdere vlakken
Met deze actie heeft de Ronde Tafel Gouda op drie manieren beoogd impact te maken voor Gouda. Een lokale ondernemer (Bakkerij Van den Berg) helpen met een beetje omzet en publiciteit, het zorgpersoneel in de regio in het zonnetje zetten en financiële hulp voor Kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

Wim van Meegdenburg, voorzitter van de Ronde Tafel Gouda, is trots op het resultaat van de actie: “Dat we zoveel pakjes stroopwafels voor de Goudse zorg zouden inzamelen hadden we natuurlijk niet durven dromen. Wat begon met een doelstelling om alle medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis te voorzien, eindigt met een pakje stroopwafels voor bijna de gehele zorg in Gouda. Met de Ronde Tafel Gouda willen we graag onze expertise en ons netwerk inzetten voor een goed doel om daarmee bij te dragen aan de regio waarin wij allemaal met zoveel plezier leven. Ik ben ontzettend trots dat onze leden en het netwerk aan bedrijven dat daarmee gepaard gaat deze actie met zoveel positieve energie hebben opgepakt.”

Speciale dank voor alle bijdragen
De Ronde Tafel Gouda kon dit resultaat natuurlijk niet neerzetten zonder de hulp van vele bedrijven uit het netwerk van de Ronde Tafel Gouda. Juist door alle bijdragen die vanuit deze bedrijven zijn ontvangen kon deze actie zo’n succes worden. Met speciale dank aan De Goudse Verzekeringen en Van Nieuwpoort Groep, die beiden maar liefst 1000 stuks of meer hebben gedoneerd.


Foto: Ronde Tafel Gouda