Vandaag laat de zon zich slechts af en toe zien, omdat uitgestrekte wolkenvelden en enkele buien over het Groene Hartgebied trekken. Het wordt 19 tot 20 graden Celsius in de Goudse regio. Vanaf vrijdag neemt de buienkans verder toe en laat de temperatuur een licht dalende tendens zien.
Vanochtend is het geheel bewolkt boven Zuid-Holland. Een gebied met lichte regenbuien trekt van zuidwest naar noordoost over het Groene Hart. De zuid-zuidoostenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort.
Vanmiddag breekt de bewolking geleidelijk open is er een mix van bewolkte perioden en zonnige momenten. Verspreid over het Groene Hartgebied kan een lokale regenbui vallen. Ondanks de bewolking komen de maxima rond 19 graden Celsius uit, op de Goudse Markt kan het een graad of 20 worden. Hiermee is het iets warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind september. Normaal is het circa 17 graden Celsius rond deze tijd van het jaar. De zuid- zuidoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.
Vanavond en in de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Tijdens brede opklaringen kan in de open landelijke gebieden van het Groene Hart mogelijk mist gevormd worden. De grootste kans op brede opklaringen is aan het begin van de nacht naar vrijdag. De minima liggen rond 12 graden Celsius in de Goudse regio.
Vrijdagochtend start de daglichtperiode droog en zijn er zonnige perioden. In de middag neemt de kans op buien toe. Voor het buiengebied uit is het nog aangenaam nazomerweer in de Goudse regio met maxima rond 21 graden Celsius. Als de zon iets langer aan de hemel te zien is kan het misschien nog 22 graden worden. De wind is zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en waait uit zuidelijke richtingen. De buien markeren het einde van een rustige nazomerperiode en luiden een wisselvallige periode in.
Zaterdagochtend is het overwegend bewolkt. Het is wisselvallig met regenbuien. De middagtemperatuur komt rond 17 graden Celsius uit en daarmee is het gevoelig frisser dan vrijdag. De wind zoekt in de loop van het weekend de westhoek op en is niet al te sterk, hooguit zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort). In de loop van de middag breekt vanuit een westelijke richting het wolkendek soms open en is de zon af en toe te zien.
Ook zondag en begin volgende week houdt het wisselvallige weer aan. Regelmatig trekken buien over het Groene Hart en uitgestrekte wolkenvelden hebben de hoofdrol in het regionale weerbeeld. Met circa 15 graden Celsius en een matige tot vrij krachtige naar noordwest draaiende wind is het voor het gevoel tamelijk fris.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
Frontfoto: Robert Remers.