Het weekend verloopt licht winters. We krijgen een afwisseling van zonnige perioden, bewolkte perioden en enkele winterse buien. Overdag valt korrelhagel of natte sneeuw, ’s nachts valt sneeuw en kan er regionaal een sneeuwtapijt gevormd worden van enkele centimeters. De noordwestenwind neemt flink in kracht af en het wordt overdag circa 3 graden Celsius in het Groene Hartgebied. In de nachten vriest het op uitgebreide schaal licht.
Vanaf maandag breekt een winterperiode aan. De wind komt de hele week uit richtingen tussen noord en oost. Koude lucht uit Scandinavië kan onze regio eindelijk bereiken. Het is overwegend droog en de zon doet goed haar best.
Maandag ligt de temperatuur in het Groene Hartgebied een fractie boven het vriespunt. Vanaf dinsdag wordt het koud. De maximumtemperatuur ligt dan rond het vriespunt in de Goudse regio en in de nachten vriest het 2 tot 5 graden Celsius (lichte vorst). Op beschutten plaatsen in open gebieden kan de temperatuur dalen tot onder -5 graden Celsius (matige vorst).
Weerspreuk van de dag: Geeft St. Hilarius (13 januari) zonneschijn, weldra zal het kouder zijn.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda