De zaterdag laat veel spanning achter in poule C in de Euro League. En dan met name voor Widex GZC Donk. Maar liefst vier van de vijf ploegen staan nu op zes punten.
ZVL-Hawabo begon de dag uitstekend door het Italiaanse Bogliasco in een zenuwslopend duel te verslaan: 10-11. De ploeg van Tim van der Meer zag een 5-9 voorsprong in de laatste periode nog bijna verdampen, maar door me name verdedigend geconcentreerd te blijven spelen bleef ZVL nipt aan de goede kant van de score. De avondwedstrijd gaf echter een totaal ander beeld. Een slecht begin tegen het Russische Ugra Khanty (6-1 achter in de eerste periode), kwam de landskampioen niet meer te boven. Aan kansen geen gebrek, maar het net werd te weinig gevonden. Uiteindelijk werd het 13-9 voor Ugra Khanty.
Omdat Widex GZC Donk ’s middags wel van Ugra Khanty won (15-12), blijft het ongemeen spannend in de groep. Een sterke derde periode (5-2) leverde uiteindelijk de knappe en broodnodige winst op.
Zondag moet GZC Donk haar laatste kans grijpen tegen nota bene ZVL. Bij verlies ligt de Goudse ploeg uit het Europese bekertoernooi. Bij gelijkspel of winst gaan beide Nederlandse ploegen door. GZC Donk rekent voor: ,,Ugra Khanty speelt tegen Fluvial, dus die komen sowieso op negen punten. ZVL is door, want zij hebben een beter onderling resultaat met Bogliasco. Het gaat dus tussen Bogliasco en ons. Bij winst op ZVL worden wij eerste van de poule, bij gelijkspel tweede en ZVL derde. ZVL zal niks cadeau geven, want een tweede plek zorgt voor een betere uitgangspostie. Dus tsja… we moeten gewoon het niveau van vandaag doorzetten. We hebben het in eigen hand.”
 
Stand poule C Porto, Portugal*
1 Ugra Khanty-Mansiysk (RUS) 3-6
2 Widex GZC Donk (NED) 3-6
3 Rari Nantes Bogliasco (ITA) 4-6
4 ZVL-Hawabo (NED) 3-6
5 Fluvial Portuense Porto (POR) 3-0
*De beste drie ploegen in de poule plaatsen zich voor de volgende ronde (13-15 januari 2017)
Uitslagen
Zaterdag 3 december
Bogliasco – ZVL: 10-11
Periodestanden: 3-2, 0-4, 2-3, 5-2.
Doelpunten ZVL: Marloes Cabout 4, Iefke van Belkum 3, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot en Brigitte Sleeking.
GZC Donk – Ugra Khanty: 15-12
Periodestanden: 3-4, 4-3, 5-2, 3-3.
Doelpunten GZC Donk: Laura van der Graaf (foto boven) 5, Melissa Dongelmans 3, Harriet Cabout 3, Anouk Bergsma 2, Lindi Stolle en Saranne Dukel.
Ugra Khanty – ZVL: 13-9
Periodestanden: 6-1, 3-0, 2-2, 2-6.
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 4, Rozanne Voorvelt 2, Kitty-Lynn Joustra 2 en Chrissie Thomlinson.