‘Uit Zicht’ is een nieuwe kunstproject van Firma Van Drie in de Jeruzalemkapel en vindt plaats van januari tot en met maart 2018. In dit project laten beeldend kunstenaars zich inspireren door en werken samen met ouderen onder meer via stichting zorgpartners Midden-Holland.

Uitgangspunt is de positie van ouderen in persoonlijk opzicht alsook in onze maatschappij. Deelnemende kunstenaars, die in deze periode als artist in residence werken, zijn Jan Mostert, Mirjam Lampe, Marie Lexmond, Harry Stangenberger, Petra Werlich en Bram Tackenberg.

Ouderen nemen ook zelf actief deel aan dit project omdat een belangrijk onderdeel van ‘Uit Zicht’ wordt gevormd door het stimuleren van de interactie met ouderen. In het kader hiervan wordt een gezamenlijk kunstwerk gemaakt, bestaande uit handgebreide, ouderwetse witte wollen hemden: van borstrokken tot herensinglets, van onderblouses tot kinderhempjes.

Deelnemers worden uitgenodigd om mee te breien. Dit kan thuis of tijdens de breisoos bij de Jeruzalemkapel, elke donderdag van 14u00 tot 16u00. Voor wol en patronen wordt dan gezorgd en de ouderen kunnen zich opgeven bij hun woonconsulent of activiteitenbegeleider, maar ook bij breicoordinator Francis van Gool via [email protected]

De Jeruzalemkapel is geopend voor publiek op donderdag tot en met zondag van 12 tot 17u00. De toegang is gratis.