Krijgt Gouda weer een poppenkasttheater?
Als het aan initiatiefnemers Claudia Verschuren, Ben Bijker en Peter Jan Eckstein ligt zeker wel. Een plekje daarvoor hebben ze ook al op het oog: het Kleintheater Zwaan, aan het Zwaansgat 15 in Gouda: het kleinste complete theater van Nederland. Met plek voor maar liefst 35 mensen/kinderen.
Bij toeval is regisseur en theatermaker Peter Meijer ook eigenaar van Kleintheater Zwaan. En bij toeval zijn Claudia Verschuren en Ben Bijker beter bekend als Krek en Klodje van Gordijn Opzij. Al twee jaren toeren Ben en Claudia als Krek en Klodje met een mobiele poppenkast door het land om voorstellingen op locatie te verzorgen. De match is dus zo gemaakt.
Om het poppenkasttheater te kunnen opzetten en opstarten, is wel geld nodig. Eckstein is daarvoor een crowdfundingsactie begonnen. Om het poppenkasttheater te kunnen beginnen, is er 1300 euro nodig. Daarvan is er al 75 euro binnen. Wie volgt met zijn of haar donatie?
Jarenlang waren we in Gouds dik verwend met het poppentheater van Hanneke Kuipers. Aan de Fluwelensingel speelde ze wekelijks de nieuwe avonturen van Berend Botje en vele anderen. Regelmatig waren ook andere poppenkastspelers bij Kuipers te gast. Na de verhuizing van Kuipers naar Blijham in Groningen was het gedaan met het theaterpret voor de allerkleinsten.
Maar nu dus, is er weer goed nieuws. Als er voldoende startkapitaal is.Frontfoto Peter Jan Eckstein, die inmiddels van vele andere projecten weet hoe hij de touwtjes aan elkaar moet knopen.