Vind je het leuk om creatief bezig te zijn of wil je graag iets maken maar weet je niet goed wat je wilt doen, dan is De Kreatief in winkelcentrum Bloemendaal de winkel voor jou.

,,Zelf dingen maken geeft je een goed gevoel en het stimuleert je creativiteit. Of je nu zelf iets maakt of samen met je kinderen. Amateur of professional. Iedereen kan creatief bezig zijn”, aldus Marion de Bode. En Marion kan het weten. Haar winkel bestaat donderdag 1 februari op de kop af 12,5 jaar.

Op 18 jarige leeftijd begon ze als zaterdaghulp bij haar voorgangers  Kamerbeek Kreatief op hetzelfde hoekje aan de Lekkenburg 59a. Ondertussen volgde zij een opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven en werkte ze vier jaar in de juweliersbranche.

Uiteindelijk kwam ze weer bij Kamerbeek terecht en toen ze gevraagd werd de zaak over te nemen, zei ze spontaan ‘Ja’. ,,De beste beslissing in mijn leven”, zegt ze nog steeds.

,,Ja, zelfs ben ik van huis uit ook creatief aangelegd. En dat proberen we hier over te brengen op onze klanten. We bezorgen graag een ieder een creatieve dag”, zo gaat de Goudse verder. ,,Creatief bezig zijn en zelf dingen maken blijft een grote passie. We blijven onszelf uitdagen in het ontwerpen van nieuwe dingen. Zelf iets maken is een belangrijke activiteit en geeft balans in je dagelijkse leven vol verplichtingen.”

De Kreatief is sinds 2005 en dus al 12,5 jaar creatief actief in winkelcentrum Bloemendaal. Met haar uiteenlopende assortiment en deskundig advies onderscheidt De Kreatief zich als hobbywinkel.

Het assortiment is uitgebreid en is in elke hobby sterk vertegenwoordigd. Het aantal artikelen is niet te tellen. Het zijn er duizenden. Denk aan de benodigdheden voor hobby’s als tekenen en schilderen, borduren, haken en breien, sieraden maken, scrapbooking, kaarten maken en home deco. ,,Ons assortiment groeit mee met de laatste trends en ontwikkelingen op hobby-gebied”, zegt Marion.

‘Hot’ is momenteel haken en breien, zo merkt Marion. Voor al je brei-, haak- en borduurbenodigdheden ben je bij De Kreatief dan ook aan het juiste adres. ,,In onze shop kun je terecht voor al je brei-, haak- en borduurgaren, boeken, pakketten en andere benodigdheden.

,,Doordat wij zelf ook actief zijn op het gebied van handwerken, weten wij dat voor het beste resultaat ook de beste materialen nodig zijn. Hoge kwaliteit is dan ook een van de eerste eisen die wij stellen aan onze producten. Zo bieden wij in ons assortiment hoge kwaliteit Scheepjeswol, Rio haakkatoen en andere soorten kwaliteitsgarens. Ook voor kwaliteitsbenodigdheden zoals haaknaalden van onder meer Clover en Knit Pro Waves moet je bij ons zijn.”

Kortom: De Kreatief is wellicht de leukste hobbywinkel met het grootste aanbod van Gouda. Knutselen voor jong en oud. Op zoek naar een nieuwe hobby, een leuk cadeau, knutselen met je kinderen, inspiratie voor kerst, Pasen of Sinterklaas surprise. Ga dan eerst eens bij Marion en bij De Kreatief kijken.

Donderdag 1 februari is de grote dag. Vrijdag en zaterdag vieren Marion en haar medewerkers het jubileum vrolijk verder. En uiteraard komt Marion dan ook met een creatieve verrassing voor iedere klant en komt een aantal klanten in aanmerking voor een cadeaubon.

Frontfoto: Moeder Olga (links) en Marion de Bode (foto Cora Bos).

Beeldrechten: Cora Bos, De Kreatief.

Reageer op dit artikel