Het was een vrij koude en wisselvallige Eerste Paasdag met hooguit 8 graden Celsius en diverse buien. Tweede Paasdag begon droog en koud, daarna volgde regen. Met 10 graden Celsius was het overdag iets minder fris. Na de Paasdagen van 2018 wordt het aanmerkelijk warmer! Later zijn zelfs de eerste warme dagen van 2018 mogelijk. Er mag van een warme dag gesproken worden als de temperatuur 20 graden Celsius of hoger is!

Dinsdag voert een matige zuiden- tot zuidwestenwind aanmerkelijk warmere lucht aan. Met 15 graden is het zelfs vrij warm voor begin april. In het centrum van Gouda kan het zelfs 16 graden Celsius worden. Normaal voor begin april  is een maximumtemperatuur van 11 graden Celsius. Het weerbeeld is echter niet lenteachtig, want het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen. De zon is slechts sporadisch te zien in het regionale weerbeeld.

Woensdag trekt wederom een regengebied over het Groene Hart. In de loop van de middag wordt het geleidelijk droger en breekt vanuit het westen de zon steeds vaker door. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (4 tot 5 Beaufort) wordt het opnieuw circa 15 graden Celsius in de Goudse regio.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag af en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. De windturbine wordt een flinke stap lager gezet en dat maakt het in de zon een stuk aangenamer. Het temperatuurverloop is nog onzeker. Donderdag wordt het waarschijnlijk tijdelijk iets frisser met maxima rond 12 graden Celsius.

Richting het volgende weekend zijn er twee scenario’s. Een deel van de weermodellen komt met nachtvorst op de kaarten en laat de middagtemperatuur rond 12 graden Celsius schommelen. Het andere deel van de weermodellen berekenen warm en zonnig lenteweer met middagtemperaturen van ruim 20 graden!

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda