,,Tjonge jonge, dit had voor mij echt niet gehoeven…”, zo mompelde Harold Weber Münker, de groundsman van Goudse Mixed Hockey Club zaterdagmorgen toen hij koninklijk in het zonnetje werd gezet.
Voorafgaand aan de officiële opening van de nieuwe speelvelden van de Goudse Mixed Hockey Club, ontving Harold Weber Münker een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Milo Schoenmaker benoemde hem namens de koning tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Weber Münker ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Goudse hockeyvereniging.


Weber Münker onderhoudt al meer dan dertig jaar de speelvelden van de Goudse Mixed Hockey Club. De eerste jaren nog als terreinmeester in dienst van de gemeente Gouda, maar sinds zijn pensioen in 1998 onderhoudt hij de velden als vrijwilliger. Vanwege zijn vakmanschap is hij na zijn pensioen gevraagd om de velden te blijven onderhouden.
Weber Münker wist als een van de weinige mensen het gras van de hockeyvelden op de juiste hoogte te maaien. Met de komst van de kunstgrasvelden veranderde het onderhoud. In plaats van maaien moest het gras geveegd worden. Ook dit weet Weber Münker uitmuntend te verzorgen. Dankzij zijn goede zorg hadden de oude velden een langere levensduur dan gebruikelijk. Naast het onderhoud aan de velden is Weber Münker elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend aanwezig voor allerlei andere onderhoudsklussen.
Frontfoto: Harold Weber Münker (links) krijgt de koninklijke onderscheiding van burgemeester Milo Schoenmaker. Chris Boeijjinga, voorzitter van GMHC, is getuige.