Kom je op tijd, volgende week bij Kaarsjesavond?

Zo niet, dan loop je de kans er niet meer bij te kunnen en niet meer te worden toegelaten en het evenement Gouda bij Kaarslicht mis te lopen.

De gemeente overweegt namelijk de Markt in Gouda tijdens Gouda bij Kaarslicht (op vrijdag 15 december) tijdelijk met (bemande) hekken af te sluiten als er te veel publiek afkomt. Dat is de bewoners rondom de Markt duidelijk gemaakt in een brief van de Goudse burgemeester Milo Schoenmaker.

Gouda bij Kaarslicht, waarbij het stadhuis en andere gebouwen op de Markt alleen zijn verlicht met kaarsen, trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. Het hoogtepunt van het evenement is het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom voor het stadhuis. Dat gebeurt rond 19u00. Vele bezoekers aan onze stad trekken dan rond die tijd vanuit het centrum massaal naar de Markt om de mooiste zichtplekjes te bemachtigen. Wie het eerst komt, heeft dan ook de mooiste plaatjes. Vooral bij de ingangen naar de Markt, met name de Wijdstraat en de Korte Groenendaal, kan het dan behoorlijk vastlopen.

In de brief schrijft de burgemeester dat het zodoende kan voorkomen dat in een periode tussen 18 en 20 uur niemand meer wordt toegelaten op de Markt. Het gaat om maximaal een uur. Bewoners kunnen nog wel de Markt verlaten.

De gemeente neemt de nieuwe maatregel voor de veiligheid van bezoekers aan Kaarsjesavond.

Reageer op dit artikel